Programació La 2

Divendres, 26 febrer de 2021
06.00
Para todos La 2
El programa analitza en el reportatge la fase de vacunació en la qual es troba el país actualment. Són molts els missatges que arriben per diferents vies sobre els virus i les vacunes. Alguns d'ells, inexactes; altres, massa tècnics per entendre'ls. El programa llança una mica de llum a la qüestió gràcies a la col·laboració de Daniel Closa, biòleg del CSIC, i Julià Blanco, viròleg i investigador d'IRSI Caixa. A més, es parla sobre la perspectiva de gènere en la salut. Segons l'OMS, la salut no és només absència de malaltia, sinó un estat complet de benestar físic, mental i social. Una cosa que les dones, pel simple fet de ser-ho, tenen més difícil. La doctora Carme Valls, endocrinòloga i especialista en medicina amb perspectiva de gènere, porta dècades estudiant les diferències en la salut i en la malaltia de les dones.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Artrevidos con Nate
Grafiti, cuero y artistas de arcilla
El Nate conversa amb el muralista d'Indianapolis Dan Thompson i amb Jeff Zimmerman, de Chicago. Abans, dona un cop d'ull a la història de la pintura en aerosol i el seu impacte en la societat. A més, el Nate es dirigeix a Nova York per conèixer un dissenyador gràfic i animador de stop-motion.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los rostros de la naturaleza de los Andes
Documental sobre la flora i fauna dels Andes, la serralada més extensa del planeta: des de Tierra de Fuego fins a les cascades d'Iguazú, passant per la Selva Valdiviana, el desert d'Atacama, l'altiplà dels Andes, la pampa Argentina i el Pantanal.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
El señor de los bosques
La Font de l'Adou
El Parc Natural del Cadí-Moixeró és l'entorn per on passegen Vicente Sevilla i l'actor Octavi Pujades.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
América salvaje
Caribe
La mar Carib és un lloc mític, de sorres blanques i aigües cristal·lines, però, en realitat, és molt més que això: un món salvatge i selvàtic viu en les seves ribes.
Documentals
Durada: 50'
11.40
El Oeste de Robert Redford
Dos frentes de guerra
La guerra contra els indis a l'Oest continua i el sud continua agitat. Davant aquesta situació, el president Grant decideix adoptar una política de pacificació amb els Sioux i crear un sistema de reserves, territoris on els indis viuran sense intromissió dels colons.
Documentals
Durada: 50'
12.30
Mañanas de cine: Coraje, sudor y pólvora
Un jove texà que només somia ser vaquer s'uneix a un cowboy que condueix un ramat a Colorado. La presència de quatre malfactors, que també s'uneixen a la caravana, posa a prova el seu valor i el porta a fer ús de la violència.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.55
Las rutas d'Ambrosio
Sevilla, del campo a la tapa
El xef Gonzalo d'Ambrosio arriba a la província de Sevilla per conèixer com el camp i la ciutat estan units en un deliciós cercle gastronòmic. Espàrrecs, manteca colorá, caragols i toros són els protagonistes principals d'aquesta ruta.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Expedición culinaria: alimentos de la tierra
Inclou Rellenos, envueltos y enrollados i Frutas tropicales y exóticas: Maeve visita el mestre de la cuina tailandesa David Thompson, que comparteix la seva recepta de saltat tailandès de fideus al wok. A continuació, el xef nascut a Colòmbia Oscar Espinosa transforma el plàtan verd en xips cruixents, servits amb guacamole.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La Patagonia. La costa de las orcas. Los últimos i Islas de un mar desértico
Documentals
Durada: 95'
18.05
Planeta selva
La selva de los espíritus. Magadascar
La selva tropical de Madagascar és una de les més estranyes del món. Hi habiten lèmurs que udolen a cor a l'alba i al capvespre. Es tracta d'un ecosistema extraordinari i exclusiu on sobreviuen més de catorze espècies de lemurs, trenta de camaleons, estranys ocells i insectes.
Documentals
Durada: 30'
18.35
El escarabajo verde
Decidir lo que comemos
L'espai recupera aquesta setmana un reportatge sobre el sistema agroalimentari actual. Aquest tendeix a la desconnexió entre persones i territoris i, a més, la pandèmia actual provocada per la COVID-19 no ha fet més que posar una lupa al debat sobre la seva sostenibilitat. El programa coneix el parc agrari del Baix Llobregat al costat de la gran urbs metropolitana de Barcelona. Els seus una mica més que tres mil hectàrees de sòl agrícola que avui gaudeixen de protecció són com un tresor. Lluís Parés, del sindicat agrari Unió de Pagesos, impulsor des de l'origen d'aquest model de protecció, explica que es tracta d'una lluita contínua i assegura que, en aquest territori, vital per al futur, no es pot baixar la guàrdia, sobretot des del recent intent del 2012 de situar-hi el projecte Eurovegas. Més tard, en un dels camps del parc agrari, s'observa Ferran Berenguer i Joan Llorens recol·lectar les seves fruites i hortalisses i distribuir-les a la ciutat. Fa una dècada que es van associar per crear la marca d'horta ecològica Cal Rosset.
Altres
Durada: 30'
19.05
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou El horno tandoor i El asador: Malgrat les complicades tècniques modernes de cuinat i de l'ús de les espècies, no hi ha res com veure girar la carn o el peix en un rostidor. En aquest episodi, es prepara rostit argentí a la cruz, xurrasco de picanha, garrí de Sardenya, pollastre piri-piri portuguès i xai de Pasqua grec.
Documentals
Durada: 50'
19.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
20.00
Jara y sedal
Con la mirada puesta en el mar
En aquest programa es descobreixen els mètodes més tradicionals per a la pesca de sargs i altres depredadors marins.
Altres
Durada: 30'
20.30
Días de cine
La padrina d'aquesta setmana és l'actriu Candela Peña, protagonista de La boda de Rosa, per la qual és candidata al Goya a la millor actriu. Amb ella es repassen algunes de les estrenes de la setmana com Dating Amber, la cinta de ciència-ficció austríaca Del inconveniente de haber nacido i els documentals Non dago Mikel?, Érase una vez en Venezuela i Libreros de Nueva Cork. A continuació, l'espai segueix el seu recorregut previ entorn dels Goya, aquesta vegada amb la mirada posada en les sorpreses que han ofert les nominacions d'aquesta edició. A més, es ret homenatge a l'actriu italiana Giulietta Masina en el centenari del seu naixement.
Altres
Durada: 60'
21.30
Artrevidos con Nate
La estatua de la libertad y el arte político
El Nate mostra els secrets darrere de la creació de l'Estàtua de la Llibertat, descobreix la història de la medalla olímpica per a l'escultura i desxifra el món manipulador de l'art polític.
Documentals
Durada: 25'
21.55
Turismo rural en el mundo
Islas Canarias: El Hierro, La Gomera y La Palma
L'arxipèlag canari compta en les seves set illes amb un quaranta per cent d'espai protegit, tres reserves marines, quatre parcs nacionals i set reserves de la biosfera. En aquest viatge es visiten tres d'aquestes illes sorprenents: El Hierro, La Gomera i La Palma.
Documentals
Durada: 35'
22.30
Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria
Imagina 2022
Amb motiu de la cancel·lació de les celebracions tradicionals del Carnestoltes per la pandèmia de la COVID-19, el Gran Canaria Arena es converteix en un plató gegantesc que alberga la retransmissió de l'espectacle Imagina 2022. Aquesta gala és una picada d'ullet per animar a tots els espectadors a participar activament en els preparatius del Carnestoltes de 2022. Durant tot l'acte es proposen tres possibles temàtiques per a les festes del pròxim any i és el públic, en directe per via telefònica, qui el tria amb els seus vots.
Altres
Durada: 120'
00.30
Teatro Chino Manolita Chen
El Teatro Chino de Manolita Chen és un recorregut per 40 anys de cabaret, de varietés, de circ, de revista, de cançó espanyola i pop i d'humoristes.
Documentals
Durada: 60'
01.30
Las noches del Monumental
Amos Lora+Luis Guerra
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
02.30
Documenta2
Inclou Goya, un espectáculo de carne y hueso
Documentals
Durada: 50'
03.20
Megaciudades magníficas
Dubái
Dubai és una ciutat que mai està quieta, una ciutat d'inversions, que representa l'èxit de la riquesa i simbolitza el luxe. Actualment, el govern considera molt importants les noves tecnologies, però també, la sostenibilitat i la protecció de la naturalesa.
Documentals
Durada: 50'
04.10
Expedición culinaria: cocinar con fuego
Inclou El horno de leña i Cocina a la parrilla: Ja sigui a la graella o cuinada a foc lent sobre carbó, es produeix una transformació màgica quan es cuina al foc. En aquest episodi, es preparen els tradicionals kebab turcs adana, sardines portugueses a la barbacoa, rostit xilè amb cansalada viada de porc adobada i el picant braai sud-africà.
Documentals
Durada: 50'
05.00
Rebelión en el reino salvaje
Los mata reyes
Sembla que Sesekama ha encertat amb el nou lloc triat, al costat d'una tolla que persisteix a la sequera i a la qual els animals han d'anar a beure. Però a poc a poc la caça es va esgotant i el seu fill Sekedi anhela tant el poder que no fa més que provocar-lo.
Documentals
Durada: 50'
05.50
La Patagonia. La costa de las orcas. Los últimos
A la costa salvatge de la Patagònia, arriba la data de la visita d'animals fascinants, com balenes australs, orques, elefants marins i pingüins.
Documentals
Durada: 10'