Programació La 2

Diumenge, 24 gener de 2021
06.10
Alcatraces: en la zona equivocada
Del banc de sardines de 150 km d'extensió davant de les costes de Sud-àfrica depenen depredadors marins i aus, entre les quals hi ha el mascarell. Mentre els mascarells de la costa oest es moren de fam, als de la costa est els sobra el menjar.
Documentals
Durada: 45'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
ORTVE: Música de cine español. Des del Teatre Monumental, concert organitzat per RTVE, en col·laboració amb la Fundació Academia de Cine, sota la direcció d'Ignacio García Vidal.
Altres
Durada: 45'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Shalom
Afrontar la incertidumbre en tiempos difíciles
En aquesta ocasió el programa ret homenatge a totes aquelles víctimes innocents, i se centra en la vivència dels supervivents. Especialment en aquells que, pensant que van ser afortunats per sobreviure a la mort, desconeixien a quina realitat anaven fer front.
Altres
Durada: 15'
09.30
Medina en TVE
Los hispanismos en el oeste de Argelia
La societat algeriana encara alberga nostàlgia i afecte cap a una societat espanyola amb la qual va compartir les inclemències de la colonització francesa. Una presència social que va donar lloc a presències culturals, gastronòmiques, folklòriques i, per descomptat, lingüístiques.
Altres
Durada: 15'
09.45
Buenas noticias TV
ONN, el poder de un sencillo regalo
Cada any, milions de nens dels països més necessitats del món reben una caixa de sabates plena de regals que impacta en la seva vida per sempre.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Grilex
De nou el Migueli porta bona música. En aquesta ocasió, el jove raper Grilex, que mostra la seva vida de fe, així com els seus projectes que tenen a veure amb l'evangelització dels joves.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Testimonios vocacionales
L'espai entra avui al Seminari de Toledo per conèixer les històries vocacionals de tres joves seminaristes.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Madrid, Catedral de las Fuerzas Armadas
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
El granero de José
Càritas Castrense ha creat un fons d'emergència per a pal·liar amb immediatesa les necessitats més bàsiques generades per la crisi de la COVID-19, com alimentació, medicines, o subministraments d'aigua i llum en habitatges.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
13.30
El Neolítico, puerta de la civilización
El documental analitza la genètica, l'art, la navegació antiga i el naixement de l'arquitectura en el Neolític.
Documentals
Durada: 55'
14.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
14.40
Red Natura 2000
La Red Natura 2000 porta 21 anys salvaguardant el medi natural d'Europa, i Espanya és el país que més territori aporta a la xarxa. A través de Mara Torres, col·laboradora altruista a Seo/BirdLife, i altres persones que viuen i treballen per a la xarxa, es coneix aquesta labor que permet conservar l'autèntica riquesa d'Espanya.
Documentals
Durada: 55'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Italia salvaje. Los grandes depredadores: Dos águilas, Italia salvaje. Los grandes depredadores: Los depredadores del río Tiber i Las salvajes islas Galápagos: Presas del océano: A les illes Galápagos la vida fluctua pels implacables corrents oceànics de Panamà i Humboldt, que regulen les estacions i el ritme de vida a terra i fora. Molts dels animals que van arribar a les illes Galápagos no ho van fer per decisió pròpia, la majoria són nàufrags.
Documentals
Durada: 145'
18.45
América salvaje
Atacama
El desert de Xile és el més sec del món. No obstant això, els corrents marins que banyen les seves àrides costes són les més riques del planeta.
Documentals
Durada: 55'
19.40
El señor de los bosques
Mirador de Els Orris
Situat a 1.887 metres d'altitud, el Mirador d'Els Orris, a la província de Barcelona, és l'espectacular enclavament d'aquest capítol, on es passeja al costat d'Iván Massagué, el protagonista de la pel·lícula El hoyo. A més, Vicente Sevilla parla de bolets comestibles com el rovelló i el rossinyol.
Documentals
Durada: 25'
20.05
Rescate
Un senderista decideix sortir a fer ruta en solitari, sense prevenir que s'aveïna una gran pedregada i acaba accidentat. A més, es mostra com, l'abril del 2015, tres espeleòlegs espanyols van quedar atrapats en un avenc al Barranc de Uandrás, al Marroc.
Documentals
Durada: 30'
20.35
El documental de La 2
Inclou Ideas que revolucionaron el mundo: El coche: Als éssers humans sempre els ha agradat explorar, des del principi dels temps. Aquest instint humà ha donat lloc a la mobilitat i això ha canviat el món. La invenció del cotxe ha estat la màquina definitiva de la llibertat, i els vehicles autònoms poden ser el futur.
Documentals
Durada: 55'
21.30
Imprescindibles: Bécquer y las brujas
El 1864, Gustavo Adolfo Bécquer es retira al Monestir de Veruela. Allà se submergeix en el paisatge del mític Moncayo, i especialment a Trasmoz, el poble de les bruixes, l'únic poble oficialment maleït d'Espanya.
Pel·lícules
Durada: 60'
22.30
Versión española: [Rec 4]: Apocalipsis
Ángela Vidal, l'única supervivent d'una terrible infecció, és evacuada d'un edifici. No obstant això, tot i que la situació sembla estar controlada, el caos torna a desfermar-se i la llavor del mal reneix adoptant noves i terribles formes.
Pel·lícules
Durada: 130'
00.40
Versión española. Última sesión: Musa
Després de la sobtada i tràgica mort de la seva parella, el professor Samuel Solomon té un malson recurrent en el qual una dona és assassinada. La mateixa dona que apareix cada nit a la seva ment és trobada morta en idèntiques circumstàncies a les del seu somni. Investigant, el Samuel coneix la Rachel, una jove que assegura haver somiat amb el mateix assassinat. Junts fan tots els possibles per descobrir la identitat de la dona misteriosa, submergint-se en un món fosc per intentar esbrinar la veritat.
Pel·lícules
Durada: 100'
02.20
Dinastías americanas: Los Kennedy
Inclou Secretos familiares, La leyenda de Camelot i El legado: Després de la mort del seu quart fill, Rose i Joseph Kennedy posen les seves esperances dinàstiques en el més petit. No obstant això, la carrera del Ted a la Casa Blanca es veu truncada per un accident fatídic. Els Kennedy no van aconseguir recuperar el poder que tenien, però encara avui continuen sent una dinastia política.
Documentals
Durada: 125'
04.25
Poder y paranoia en el Tercer Reich
Es va enfrontar a uns 40 atacs i intents d'assassinat. Es va escapar sense cap ferida i va viure sempre angoixat per la seva pròpia mort. Hitler va prendre extraordinàries mesures per protegir-se com envoltar-se de guardaespatlles o emprar estratègies sorprenents per mantenir a ratlla les seves implacables pors. Va fer desenvolupar innovacions tecnològiques com un tren transformat en fortalesa ferroviària, avions amb una escotilla especial que li permetien saltar en paracaigudes o fins i tot un cotxe blindat de cinc tones. Durant la guerra, es va refugiar en búnquers indestructibles construïts per tota Europa.
Documentals
Durada: 55'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
05.25
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 65'