Programació La 2

Diumenge, 26 gener de 2020
06.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 85'
07.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los conciertos de La 2
Concierto de Año Nuevo 2020 (II). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 50'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Medina en TVE
Fundación de cultura islámica
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
09.30
Buenas noticias TV
Fuente de vida
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que está portant la llum de l'Evangeli, transformant el seu entorn i creant un món millor.
Altres
Durada: 15'
09.45
Shalom
Bernard Offen: ¿Sabes dónde están mis hermanos?
Programa que intenta reflectir el pensament i la identitat del poble jueu, alhora que contribueix a una difusió més gran de les diferents cultures.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Santo sepulcro, culmen de la peregrinación
El programa tracta de respondre a aquestes grans qüestions que totes les persones ens plantegem, des de la perspectiva de l'humanisme cristià, però sempre en diàleg amb els fidels d'altres religions i amb els qui, encara no compartint una creença religiosa, busquen la renovació de la humanitat.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Pueblo de Dios en salida, un congreso de laicos
Espai catòlic en el qual una persona dóna testimoniatge públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Capilla del colegio Arenales
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Eco educación de altura
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 25'
11.55
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 60'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 35'
13.30
RTVE responde
El programa d'avui se centra en els menors d'edat, per qüestions relacionades amb MasterChef Junior, per llençar menjar a les escombraries; les pel·lícules de sobretaula, per la seva temàtica, o Bob Esponja, pels valors que transmet. També es respon a la queixa pel contingut sexual de la promoció dels premis Goya, i a diverses qüestions d'informatius: un reportatge en el qual es van donar les marques i models de productes tecnològics; una informació sobre els guanyadors d'un torneig de pàdel que obviava el quadre femení, o un reportatge sobre el permís de paternitat.
Informatius
Durada: 30'
14.00
Escala humana
Tocar madera
La fusta és un material poc emprat per a la construcció, si es compara amb altres materials com l'acer o el formigó. No obstant això, la seva petjada ecològica és molt menys contaminant i això la converteix en un material a tenir molt en compte en el futur.
Altres
Durada: 30'
14.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
14.35
Sicilia al descubierto
Andrew Graham-Dixon i Giorgio Locatelli porten els espectadors en un viatge al cor de Sicília. Combinant gastronomia i art, presenten les coses que més estimen de l'illa.
Documentals
Durada: 60'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Cazadores creativos: Campo abierto, La fortaleza del búfalo i Planeta selva: El Edén tropical. Delvas americanas: Les selves neotropicals de Sud-amèrica s'estenen entapissant enormes territoris amb una increïble diversitat d'arbres i plantes. Orquídies i bromelias creixen en les seves branques, i jaguars, micos, tucans i iguanes formen una de les comunitats més riques del planeta.
Documentals
Durada: 135'
18.35
El señor de los bosques
Parque de Ubiñas, Asturias
Un viatge pels boscos d'Espanya que mostra el món dels bolets.
Documentals
Durada: 30'
19.05
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Kan
Conociendo a Gagarin en Kirguistán
Miquel Silvestre i el seu amic Ricard Tomás es desperten en un curiós hotel a la vora de l'estany Isyk Kul al Kirguizistan, ple de records de l'època soviètica. Després d'esmorzar surten amb les seves motos a visitar una estàtua de Yuri Gagarin a les muntanyes, el primer home que va pujar a l'espai. Després es dirigeixen a la ciutat de Karakol, per visitar alguns monuments destacables, com una església de fusta construïda sense claus i una mesquita que sembla un temple budista.
Documentals
Durada: 30'
19.35
Un país mágico
Pontevedra
Aquesta setmana es descobreix la ciutat de Pontevedra, una ciutat tan bella com desconeguda pel públic general. Es recorren algunes de les places amb més encant del món, s'observa el litoral que compta amb més banderes blaves de país i s'investiguen els orígens gallecs de l'Almirall Cristòfor Colom. Així mateix, la màgia, com és habitual, també està present durant el trajecte en el qual es descobreix el major tresor de la prehistòria trobat a Europa, i en el qual es tasten alguns dels peixos més apreciats pels Pontevedra. Uns convidats de luxe completen el viatge aportant una visió personal i inèdita d'aquesta màgica ciutat gallega.
Altres
Durada: 65'
20.40
El documental de La 2
Espai en què s'ofereixen els millors treballs documentals de l'àmbit nacional i internacional. Es combinen documents actuals amb aquells que han fet història.
Altres
Durada: 50'
20.40
This Is Art
Inspiración
Programa que aprofundeix en la relació entre les emocions humanes i les expressions artístiques sorgides al llarg de la història.
Altres
Durada: 50'
21.30
Imprescindibles
Inclou Bigas Luna
Documentals
Durada: 55'
22.25
Versión española: La playa de los ahogados
Un matí, el cadàver d'un mariner és arrossegat per la marea fins a la vora. Si no tingués les mans lligades, Justo Castelo seria un altre dels fills de la mar que va trobar la seva tomba entre les aigües mentre pescava. Però l'oceà no ha necessitat amarres per matar. L'inspector Leo Caldas se submergeix en l'ambient mariner del poble per aclarir el crim.
Pel·lícules
Durada: 135'
00.40
Juventudes Hitlerianas
Inclou El ejército infantil de los nazis i La íltima batalla de los niños soldado
Documentals
Durada: 90'
02.10
Sobreviviendo al Holocausto. La guerra de Freddie
Freddie Knoller explica com, sent un adolescent jueu vienès, va sobreviure, primer a França i després a Auschwitz, al domini nazi i a l'Holocaust. Relata el seu periple, iniciat a Bèlgica el 1938, per França, amb documentació falsa, fins que és detingut i enviat el 1943 a Auschwitz.
Documentals
Durada: 50'
03.00
1944: ¿Deberíamos bombardear Auschwitz?
A l'abril del 1944, Rudolpd Vrba i Alfred Wetzler, dos presoners jueus, van aconseguir escapar miraculosament d'Auschwitz. A la ciutat eslovaca de Zilina van establir contacte amb el moviment clandestí de resistència jueu. L'esgarrifós testimoni de l'Vrba i el Wetzler es va convertir en un detallat informe: el Protocol d'Auschwitz, que va revelar al món, per primera vegada, el veritable horror de l'holocaust. Van descriure amb detall les cambres de gas i l'abast deel programa d'extermini. Mentrestant, els aliats deliberaven a Londres i a Washington què havien de fer amb el camp d'extermini, encara que la màquina de matar continuava amb el seu genocidi.
Documentals
Durada: 60'
04.00
La aventura Malasia de John Torode
Avui: Terengganu, Malaca i Penang (II).
Documentals
Durada: 60'
05.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 30'
05.30
La aventura del saber
Emissió dels reportatges La nueva Educación Física i Exposición Juan Carlos Bracho. A més, entrevista al metge i periodista Nicolás Romero i Carmen Hernández, directora mèdica de l'ONG Cirurgia a Turkana i a Santi Fernández, bateria de Los Secretos.
Altres
Durada: 60'