Franja La 2

Dissabte, 8 maig de 2021
06.00
Historias salvajes
El poder del pósum
L'opòssum és un marsupial que ha aconseguit sobreviure en una gran varietat d'entorns a Austràlia. Les 26 varietats que existeixen al país procedeixen d'un mateix arbre genealògic, que ha evolucionat fins a donar exemplars de totes les formes i grandàries.
Documentals
Durada: 20'
06.20
Pel·lícula: La maleta mexicana
Història de tres capses perdudes que es van trobar en un armari a Mèxic el 2007. Van desaparèixer durant el caos a Europa a principis de la Segona Guerra Mundial.
Pel·lícules
Durada: 55'
07.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 90'
09.30
Planeta selva
Las selvas de la luna, manglares
Aquest capítol descobreix els manglars de Borneo i Malàisia, un dels boscos més rics i millor conservats. En aquesta jungla, animals com els nassuts, els saltadors, langurs argentats i porcs senglars, han hagut d'adaptar-se a les anades i vingudes de les marees d'un bosc màgic que depèn de l'influx rítmic de la lluna.
Documentals
Durada: 30'
10.00
Agrosfera
L'espai parla sobre l'arrencada de la campanya de fruita d'os. A més, s'observa la recollida d'albercoc a la Regió de Múrcia. Finalment s'explica com a Lleida es fan les proves PCR als temporers.
Altres
Durada: 35'
10.35
Para todos La 2
El programa se centra aquesta setmana en l'accés a Internet. La bretxa digital camp-ciutat és una realitat i ara tenir connexió a internet a les zones rurals és tan important com en el seu moment ho va ser tenir electricitat. Iniciatives d'operadors com Guifinet ajuden creant xarxes de fibra local per evitar el seu abandó i, fins i tot, atreure nous veïns. A més, Marta Cáceres entrevista la fotoperiodista Judith Prat. A Matria recull 128 imatges que donen visibilitat a la violació dels drets humans de les persones que treballen al camp, sobretot a les dones. Més tard, en innovació social es coneix Julie's Bicycle, una organització que treballa perquè el món cultural i artístic sigui un exemple de sostenibilitat. Finalment, el filòsof Miquel Seguró reflexiona sobre l'oposat a la intel·ligència.
Altres
Durada: 30'
11.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.15
España, la tierra prometida
Inclou Un país entre dos mundos i Tierra de oportunidades: Capítol centrat en la vida dels ocells, en les seves migracions i en les seves tècniques de supervivència que tenen lloc en les estacions de la tardor i de l'hivern.
Documentals
Durada: 60'
12.15
Los monos de las nieves. Japón salvaje
En un punt dels Alps japonesos, els macacos romanen junts per donar-se calor i suport en els matins freds de l'hivern. Encara que reben l'ajuda de les aigües termals d'origen volcànic, la seva supervivència és un esforç col·lectiu.
Documentals
Durada: 55'
13.10
El hombre y la tierra: serie canadiense
Inclou Aventura en Canadá i Iditarod. 1000 millas sobre hielo (I)
Documentals
Durada: 65'
14.15
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Altres
Durada: 45'
15.00
Trucks
Maíz sinaloense, México
La base de la dieta mexicana és sens dubte el blat de moro i a Sinaloa n'hi ha molt. Aquest estat mexicà banyat pel Pacífic és el graner de tot Mèxic. Aquí, a més de blat de moro, es produeixen bona part de les hortalisses i verdures que es consumeixen a tot Mèxic.
Documentals
Durada: 35'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Historias salvajes: El rey de los leones marinos i Historias salvajes: Lagartos de Australia: Els llangardaixos, siguin grans o petits, ràpids o lents, s'han diversificat per tota Austràlia. Són de sang freda, tenen múltiples recursos i són adaptables, per això viuen en tota mena d'hàbitats, des dels abrasadors deserts del centre fins als boscos tropicals del nord.
Documentals
Durada: 100'
18.00
Atlántico
Historias de polvo y arena
El Daniel i el seu equip travessen la Ruta de les Mil Kasbahs. Del palmerar de Skoura a les fortaleses de tova d'Ait Ben Hadu, abans de perdre's en el soc de Marràqueix. A més, creuen el Sàhara Occidental per arribar a Mauritània, on emprenen un viatge a bord del Tren de Ferro.
Documentals
Durada: 50'
18.50
Guardianes del patrimonio
Operación Sagún
Els pintors de la generació del 27 es converteixen en els protagonistes d'aquest capítol. Jorge Colomar investiga la falsificació de desenes de quadres i dibuixos de Federico García Lorca, Ismael González de la Serna i Manuel Ángeles Ortiz.
Documentals
Durada: 25'
19.15
Monstruos y mitos
Els monstres sempre han estat part dels nostres malsons i contes de fades. En aquest documental s'investiga d'on vénen realment, fins a quin punt és real o és mite, si van existir el llegendari drac i el mític unicorn. I el més recent: quin animal és l'aterridor Chupacabras de qual existeix un exemplar momificat.
Documentals
Durada: 55'
20.10
Senderos del mundo
A Gijón, l'Ana es prepara per fer un tram de més de 400 quilòmetres de la Ruta Via de la Plata. A més, el Juan i el Migas inicien la seva aventura a Irlanda del Nord amb l'objectiu d'arribar fins a la Calzada del Gigante. Finalment, a la Regió de Múrcia, l'Amador explora la Sierra de la Muela, Cabo Tiñoso i Roldán.
Documentals
Durada: 65'
21.15
El Caribe oculto de Joanna Lumley
De La Habana
L'actriu britànica Joanna Lumley ens descobreix les meravelles de l'exòtic i màgic Carib en un viatge emocionant i commovedor a través de dos veïns molt diferents: Cuba i Haití. Dos països enigmàtics que comparteixen un passat revolucionari i un complicat present.
Documentals
Durada: 45'
22.00
El cine de La 2: Memorias de un asesino
El 1986, a la província de Gyunggi, es troba el cos d'una dona jove violada i assassinada. Mesos més tard, es produeixen altres crims similars. En un país sense precedents de tal crueltat, s'estén el rumor que un assassí en sèrie ronda la població. Una unitat especial de la policia es crea amb la intenció de trobar el culpable com més aviat millor.
Pel·lícules
Durada: 130'
00.10
La noche temática
Inclou Marfil, la historia de un crimen i Rinodólares
Documentals
Durada: 145'
02.35
Mauthausen, el campo del horror
Reportatge que té com a protagonistes els 200.000 presoners de Mauthausen, entre ells republicans espanyols, que van ser esclavitzats en pedreres i subterranis on el règim nazi amagava una indústria clandestina armamentística.
Altres
Durada: 55'
03.30
La huella del crimen
Inclou El crimen de Perpignan i El crimen del expreso de Andalucía: L'abril de 1924, cinc individus van dur a terme un assalt al tren exprés d'Andalusia. El grup era d'allò més heterogeni: dos homosexuals, un crupier en atur, un jugador d'avantatge i un viciós del joc ple de deutes. Van planejar un assalt net i perfecte, però el cop es va convertir en una veritable carnisseria.
Documentals
Durada: 125'
05.35
Comprar, tirar, comprar
Pirámides de desperdicios
Documental que analitza la possible programació dels objectes perquè tinguin un temps mitjà de vida.
Documentals
Durada: 25'