La Borsa
Més valors
Economia

El 2021 serà l’any de la museïtzació d’El Bulli 1846, diu Adrià

El cuiner avança en un vídeo a les xarxes com serà el recorregut expositiu que s’està preparant a cala Montjoi

“Ens prenem un descans fins a l’11 de gener, per afrontar amb energia un any crucial en la culminació del projecte expositiu d’El Bulli 1846”, avançava Ferran Adrià a final del 2020. Ara el cuiner i artífex d’elBulliFoundation ha revelat una mica més el seu projecte compartint un vídeo a les xarxes socials i explicant que es podrà veure a cala Montjoi de Roses, amb l’obertura prevista al públic per a aquest 2021.

La part expositiva d’aquest centre de divulgació i recerca farà un recorregut per les diverses fites creatives i culinàries del millor restaurant del món, ensenyant des de les pinces fins a les “famoses” taules de pissarra per emplatar, la manera com van evolucionar les culleres per a aperitius i fins i tot l’evolució de l’arquitectura i el disseny gràfic a l’establiment. Les llibretes de creativitat, que van servir de base per a les innovacions culinàries també seran exposades.

Altres apartats, explicava Adrià, seran dedicats a la ciència (per les innovacions d’El Bulli), portades de diaris i revistes, congressos, tallers realitzats o premis rebuts, testimonis de “la repercussió mundial” del restaurant, a més d’un espai especial dedicat al Japó.

El que no hi haurà a El Bulli1846 serà cap restaurant, tal com ha repetit Adrià aquests últims anys. “Hi menjarà gent i hi crearem plats, però no estarà obert al públic com abans”, ja havia dit el xef. Cala Montjoi s’ha convertit en un “laboratori expositiu”, un centre d’activitats de recerca i investigació sobre els processos creatius, a partir de l’experiència de l’alta gastronomia. Aquest mes de gener es tanca la segona convocatòria dels equips creatius que durant tres mesos comencen a treballar en aquest projecte. En total se’n preveien tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Quan la lluita al carrer dona fruits
L’APUNT

Quan la lluita al carrer dona fruits

cALONGE I sT. aNTONI

Ponència per lligar turisme i gastronomia

A licitació per 8 milions la redacció i la direcció de l’ampliació de la Fira

Barcelona

Air Nostrum demana 103 milions d’euros dels fons per a empreses estratègiques per fer front a la crisi de la covid

barcelona

Pimec manté el procés judicial contra Canadell per “danys reputacionals” a la patronal

barcelona

Tremosa lamenta que l’Estat encara no tingui “cap compromís en ferm” per una planta de bateries: “Cal afanyar-nos”

barcelona

Calviño demana a Brussel·les “accelerar” l’aprovació dels plans de reformes perquè es faci en menys de dos mesos

Brussel·les

ActitudPro va facturar 2,1 milions l’any passat

barcelona
LUIS ROMERAL
Coordinador de Looming Factory

“Correm el risc de convertir-nos en el balneari de la resta del món”

barcelona