Jordi Grau

Jordi Grau

La gènesi dels Bombers

La combinació de sequera, altes temperatures i vent és temible pels nostres boscos mediterranis. Si a més hi afegim la ximpleria o la mala fe humana, es poden explicar moltes coses més. Hi pensava...

Dues institucions culinàries

Amb El Bulli de Ferran Adrià va explotar tot però el gran èxit de la cuina catalana a nivell internacional deu molt al que van fer molts cuiners i cuineres d’arreu del país al llarg de la història:...

El festival de música del país

Divuit anys creixent sense fer-nos grans. Aquest és el lema del Musicant de Campllong que arriba a la majoria d’edat. El Musicant ha crescut convivint amb grans festivals, però ho ha fet des d’una...

Estudies o treballes?

Aquesta expressió farà somriure més d’alguna persona que la va sentir o la va utilitzar, en temps pretèrits, quan anar a ballar a l’envelat o sortir de discoteca els dissabtes al vespre i els diumenges...

El cuiner poc mediàtic

Xavier Sagristà, el xef que va donar una estrella Michelin al restaurant del Castell de Peralada, era segurament l’antítesi del que s’ha conegut ara com a cuiner mediàtic. “Jo sóc una mica barroer,...

Talent que emociona

Aquest any Metalquimia, l’empresa gironina líder en desenvolupament de tecnologia i maquinària per a la fabricació industrial de carnis, fa cinquanta anys. Va néixer a Besalú de la idea i l’empenta...

Pèrdues

Un dels restaurants als quals m’agrada anar és La Crosa de Sant Dalmai. Per motius diversos, però especialment perquè t’hi sents molt ben tractat i perquè sempre s’hi ha menjat molt bé. Però...

Salt, milers d’històries

Dissabte passat el Barri dels Escriptors de Salt va celebrar la Diada del Llibre, una fira que va reunir davant del Pavelló llibres, punts de llibre, llibreters, escriptors, un artista com Xavier Margenat...

Amics que deixen petjada

Ahir la ciutat de Girona va dedicar una placeta a la Rodona a la periodista Pepa Bouis, amiga que ens va deixar el 2011, als 58 anys. Vaig ser-hi i a la Pepa li hauria fet il·lusió que un petit tros...