Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 28 juliol

Nazari, Cels, Eustaqui, Acaci, màrtirs; Víctor I, papa i màrtir; Innocenci I, papa; Samsó, bisbe,  i Caterina Tomàs, verge.

Refrany

El que sembraràs, allò colliràs.

Cita del dia

El bon sentit és la forma d'alienació més estesa . (Norman Frederick Simpson)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

No hi ha resultats a la zona d'Algaida

Efemèrides

1637. L’extermini dels indis pequot.

A Amèrica del Nord, després de 17 anys de convivència pacífica, va esclatar una guerra en què els colons britànics van exterminar la pràctica totalitat de la tribu dels indis pequot. Aquest fet està relacionat amb les primeres accions d’esclavatge a Nova Anglaterra, simultànies a les que també ocorrien a Virgínia. Uns anys abans, una epidèmia de verola, malaltia portada al Nou Món pels colons, ja havia reduït de 8.000 a 4.000 el nombre de pequots. La guerra va esclatar quan la tribu pequot es va oposar als propòsits de colonització de la regió del riu Connecticut dels europeus.

1285.

En la batalla naval de les illes Formigues, davant de Palamós, les naus comandades per Roger de Llúria aturen la flota francesa que participava en la croada contra la Corona d’Aragó decretada pel papa Martí IV.

1519.

El rei de la monarquia hispànica Carles I és elegit a Frankfurt emperador romanogermànic després d’un dur enfrontament amb el rei Francesc I de França, l’altre candidat a la dignitat imperial.

1794.

Revolució Francesa: Maximilien de Robespierre, Louis-Antoine Léon Saint-Just i la plana major dels jacobins són executats a la guillotina.

1809.

Sir Arthur Wellesley, primer duc de Wellington, derrota un dels exèrcits del rei Josep Bonaparte a la batalla de Talavera.

1993.

Andorra es converteix en el 184è país membre de l’ONU.

2005.

L’IRA anuncia la fi de la lluita armada.