Urbanisme

El centre direccional tindrà més de 5.000 habitatges

La zona, a Cerdanyola, ja acull el sincrotró Alba, centres de protecció de dades i les empreses Stradivarius, Natura Bissé i Sener

La justícia va tombar la proposta de la Generalitat l’any 2014

L’espai del centre direccional de Cerdanyola del Vallès, amb una superfície de més de 407 hectàrees i que actualment ja acull el sincrotró Alba, tres centres de protecció de dades i les seus de les empreses Sener, Stradivarius i Natura Bissé o un edifici d’habitatges de protecció oficial, tindrà finalment 5.377 habitatges, dels quals 2.843 seran lliures i 2.534 de protecció oficial, segons el nou planejament que ha aprovat el govern després que s’hagi vist obligat a refer el que va aprovar l’any 2014 i que va ser anul·lat per la justícia.

El nou pol metropolità del centre direccional ja estava previst en el pla general metropolità de 1976. Amb la nova regulació, el govern assegura que intenta integrar aquesta “nova ciutat” amb l’existent, dotant-la de bones connexions tant amb transport públic com a peu i en bicicleta, intensificar la relació amb la Universitat Autònoma de Barcelona, assegurar la barreja d’usos, reduint considerablement l’espai per als comercials que preveia el planejament anul·lat del 2014, i garantir el corredor verd que hi ha entre els parcs naturals de Collserola i Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac.

A banda dels més de 5.000 habitatges que es construiran, aquesta nova centralitat del centre direccional també tindrà una superfície comercial, que es situarà al costat de l’estació de tren i als baixos dels blocs d’edificis en els carrers principals i 1,5 milions de metres quadrats de sostre per a activitat econòmica. En aquest cas, el pla anul·lat preveia aquest sostre situat en macroilles i ara s’han redistribuït en illes més petites. El projecte aprovat a finals de juliol i que ara es troba a exposició pública, fins al 9 de desembre, també preveu un sistema d’espais lliures de 178 hectàrees, incloent-hi els espais fluvials.

D’altra banda, el planejament dissenya una xarxa viària amb quatre vies longitudinals i cinc de transversals per garantir la continuïtat de les trames urbanes ja existents. A més, es preveu la millora dels accessos a la B-30 i la C-58, noves connexions amb transport públic mitjançant un carril bus segregat, un futur ramal dels FGC amb dues estacions i també noves línies d’autobús.

LA XIFRA

1,5
milions
de metres quadrats de sostre per a activitats econòmiques tindrà el nou centre direccional

Més de 1.000 pisos socials a la Montesa d’Esplugues

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat el vistiplau definitiu a la modificació de l’àrea residencial estratègica (ARE) de la Montesa, a Esplugues de Llobregat, una figura urbanística impulsada des de l’Ajuntament. En aquest nou eixample d’aquesta ciutat del Baix Llobregat es podran construir un total de 2.105 habitatges, dels quals 1.059 seran de protecció oficial. I aquí és on hi ha un canvi important respecte a la proposta inicial ja que aquesta no preveia que hi hagués habitatge social de lloguer i ara, en canvi, 795 d’aquests 1.059 ho seran. Aquest canvi ha estat possible gràcies a l’acord entre la Generalitat, l’Ajuntament i els propietaris dels terrenys.

L’ARE de la Montesa tindrà més de 26.800 metres quadrats de zones verdes distribuïdes en el recorregut que enllaçarà les places, rambles i jardins d’aquest nou espai. A més, l’aprovació definitiva d’aquest planejament preveu el repartiment tant dels habitatges socials, com dels equipaments i les zones verdes al llarg de tots els metres quadrats de l’espai. Pel que fa a la mobilitat, es preveuen vials de circulació local, amb una nova rotonda a la confluència dels carrers Sant Jordi, Sant Gabriel i Pompeu Fabra. El principal eix per al trànsit rodat serà la continuïtat de l’avinguda Electricitat, mentre que el passeig per a vianants més rellevant serà la rambla del Carme.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.