Urbanisme

Les obres del pavelló nou de Figueres ja estan en marxa

Dues màquines treballen des de dimarts al solar on s’ha d’edificar l’equipament esportiu de l’Olivar Gran

Es financen amb una partida del 2018 i serviran per preparar el terreny

Els treballs de preparació del solar on s’ha d’edificar el nou pavelló de Figueres, al barri de l’Olivar Gran, han començat aquesta setmana. Des de fa un parell de dies hi estan treballant dues màquines que bàsicament s’han dedicat a aplanar el terreny i facilitar l’accés de les màquines. En aquesta primera fase les feines consisteixen a soterrar les línies elèctriques que travessen tot el solar i que impedeixen edificar. Aquests treballs són l’inici de la culminació d’un procés que va arrencar l’any 2007, ja fa dotze anys, quan l’Ajuntament va rebre el vistiplau de la comissió d’Urbanisme per convertir en espai per a equipaments esportius el solar on ara es vol fer el pavelló. Dos anys després ja es van encarregar uns estudis previs i el 2016 es va impulsar el concurs d’idees, que van guanyar l’arquitecte Forgas i l’enginyer Bou.

Aquest serà el tercer pavelló cobert municipal del municipi i l’edificació de l’equipament s’iniciarà un cop hagin acabat totes les tasques de millora i adequació de l’entorn, que han de durar uns cinc mesos. El cost d’aquestes feines serà de 428.397 euros i l’encàrrec va recaure en l’empresa Comsa Instalaciones y Sistemas Industriales SA.

Es tracta de les feines de dotació de serveis de sanejament i d’aigua, subministrament de llum de baixa tensió i telecomunicacions, a més de la modificació de la xarxa de mitjana tensió que travessa el solar i que s’ha de desplaçar.

Quant a la xarxa de sanejament, s’ha d’ampliar el col·lector d’aigües fecals des de la sortida del pavelló fins al pou de registre que està situat al camí de les Forques. A més, el projecte preveu la construcció d’un nou col·lector d’aigües pluvials fins a la riera. En aquests treballs d’adequació de l’espai es preveu desmuntar el cablejat aeri de mitjana tensió que alimenta el centre de distribució i soterrar les línies de mitjana tensió. També s’ha de col·locar una torre que converteixi la línia aèria actual en línia soterrada.

LA XIFRA

5
mesos
està previst que durin els treballs d’adequació de l’espai. Això vol dir que estarà a punt al setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.