Infraestructures i serveis

Talls de llum a Cassà per uns canvis als comptadors

Hi ha hagut incidències per uns treballs en tres dispositius que han deixat de tenir un mecanisme analògic i ara en tenen un de digital

Es faran càlculs per veure si la potència contractada s’ha d’augmentar

El municipi de Cassà de la Selva s’ha vist afectat per uns talls de llum en l’enllumenat públic. Des de l’Ajuntament s’ha fet arribar una nota informativa a les cases en la qual s’explica el motiu de la incidència. En aquest comunicat es detalla que les apagades que s’han anat repetint en diferents zones del poble són a conseqüència d’unes actualitzacions dels quadres elèctrics de titularitat municipal. Es tracta d’un canvi en el funcionament dels aparells, mitjançant el qual deixen de tenir un mecanisme analògic per passar a tenir-ne un de digital. Les molèsties derivades de l’adopció d’aquest sistema intel·ligent han tingut lloc arran de la modificació de tres quadres de la població: el de l’església, el de l’encreuament entre els carrers Xavier Carbó i el del Canigó, a més del que hi ha al camí de ronda. És per aquest motiu que, segons indica el consistori, els barris afectats pels talls han sigut “el de l’eixample i el del centre”.

Els treballs realitzats als quadres de la llum han provocat una sobrecàrrega a la xarxa de distribució, un fet que ha provocat que saltés el servei per una qüestió de seguretat. I és que, si es detecta que la potència consumida és superior a la contractada, l’interruptor de control de potència (ICP) bloqueja el subministrament per evitar, per exemple, curtcircuits. Atesa la substitució dels comptadors analògics pels digitals, fonts d’Endesa van argumentar ahir que la potència que el consistori tenia contractada no sembla ara suficient i potser se n’haurà de demanar un augment.

Des d’Endesa es va recordar que, en compliment d’una normativa europea, les empreses elèctriques van executar el canvi dels comptadors analògics pels digitals (a l’Estat, el calendari que es va establir va ser que, com a màxim, els aparells s’havien de canviar el 31 de desembre del 2018). “Els dispositius que es van instal·lar són nous, però aquests poden continuar funcionant amb el mecanisme antic. S’ha anat activant de manera gradual el sistema digital als comptadors, i s’ha deixat, en general, per al final els de titularitat municipal.”

L’Ajuntament avança que “es faran càlculs de millora de la potència” en els tres quadres abans mencionats: uns treballs que “no han d’afectar l’enllumenat viari”. I, alhora, els serveis tècnics estan comprovant les potències de la resta de comptadors del municipi per assegurar que no es repeteixin els talls.

LA FRASE

Els serveis tècnics estan treballant per comprovar les potències de la resta de quadres del poble per evitar més talls
Ajuntament de cassà de la selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Creix el delta del riu Tordera

blanes / malgrat de mar

Guanyem qüestiona tant el projecte com el resultat de la reforma del carrer de la Creu de Girona

girona

Les entitats empordaneses, contra la reactivació de les mines de talc a les Salines

Darnius

Els contenidors intel·ligents fan créixer el reciclatge

sant boi de llobregat

No a la Mat Selva porta Red Eléctrica als jutjats

la selva

Els estudis de traçat i impacte ambiental del tram nord de la variant d’Olot, al maig

Olot

L’R-17 tindrà més trens de Port Aventura a Barcelona

Cara a cara amb Territori pel trànsit al vial Sant Jordi d’Olot

Olot

Palafrugell vol reduir el plàstic al mercat municipal

palamós