Infraestructures i serveis

Les obres de pavimentació i millora del Palau dels Comtes comencen demà

La proposta descrita en el projecte busca un canvi de paviment que s’adequi a la rellevància de l’edifici

Els treballs s’allargaran uns cinc mesos

Dilluns, començaran els treballs de pavimentació del pati del Palau dels Comtes (o claustre del convent de Sant Domènec), un projecte que busca l’adequació de l’espai a la rellevància de l’edifici que l’envolta. Actualment, és el punt de trobada de diverses dependències municipals, entre què l’ajuntament de Castelló d’Empúries, el casal i la sala municipal i està situat en un lloc neuràlgic del poble.

Durant el temps que durin les obres, uns cinc mesos aproximadament, l’accés al claustre restarà tancat a tota classe de vehicles. A partir del demà dilluns, per estacionar caldrà fer ús d’altres zones habilitades al municipi, com per exemple la plaça de la Moneda o la plaça Francesc Macià.

Els treballs s’han adjudicat a Rubau Tarrés SAU per un preu de 301.821 euros, una xifra prou inferior al 380.448 euros que era el preu de sortida del concurs. El contracte amb l’empresa adjudicatària es va formalitzar el dia 20 del mes de gener, 21 dies després de l’adjudicació del contracte. Inicialment, van presentar-se al concurs fins a set empreses. Finalment, només va quedar Xavier Alsina SA i Rubau Tarrés SAU. Les altres es va considera que no havien demostrat la solvència tècnica per fer els treballs

Ara mateix, el paviment que hi ha a la plaça és de formigó, amb múltiples pedaços que descobreix que han estat executat en diverses èpoques. A la part central, hi ha l’escut municipal, un castell referit al nom de la vila i al·lusiu també al Palau del Comtes d’Empúries.

Sota les galeries del claustre es rebaixarà el formigó i s’hi faran passar les instal·lacions d’aigua i llum. Es col·locarà pedra de Sant Vicenç, buixardada tallada tipus llosa romana amb unes mides desiguals, igual a l’existent al centre històric de la vila. L’ala que falta del claustre es remarcarà pavimentada igual que la resta i marcant amb pedra de Figueres el lloc on haurien estat situats els pilars. El centre del claustre es rebaixarà, s’hi faran passar les instal·lacions de pluvials, d’electricitat per a previsió de llum i el reg automàtic i es desplaçarà el punt de càrrega per a cotxes elèctrics.

La pavimentació es farà amb peces de ceràmica rectangular col·locades en forma d’espiga. Al mig de la plaça, tal com hi ha ara, se situarà l’escut de la vila de Castelló, però fet amb acer patinable dins un rombe de pedra. A les quatre cantonades de la plaça està previst ubicar-hi plantes arbustives.

LA XIFRA

301.821
euros
és el cost dels treballs d’adequació i millora del paviment que executarà Rubau Tarrés SAU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Palamós, sense vigilància a les platges per un error

palamós
ENRIC MARQUÈS
ALCALDE DE LA BISBAL D’EMPORDÀ (ERC)

“El repte del futur és la setmana vinent”

la bisbal d’empordà
Medi Ambient

Iqoxe i l’ACA, ‘distingits’ amb els premis Àtila

Medi Ambient

Prova pilot per reduir els incendis forestals

Nous abocaments a les hortes, a Girona

girona

El sindicat SME diu que Interior ha autoritzat que vigilants de Rodalies, metro i tramvia utilitzin esprais pebre

Barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Temps estable

Barcelona
rússia

Desastre ecològic a l’Àrtic rus pel vessament de combustible dièsel

Guardians de la biodiversitat

Barcelona