Infraestructures i serveis

Els comuns i el turisme sostenible

En un comunicat conjunt, els comuns de Tordera, Blanes i Lloret han refermat l’oposició a la infraestructura. “Allargar la C-32 no és compatible ni amb la lluita climàtica, ni amb el model de turisme sostenible i qualitat que volem per als nostres pobles.” Els comuns critiquen que la tala d’arbres –ara interrompuda– ha afectat un total de 50 hectàrees de bosc de pi, alzina i roure entre Blanes i Lloret.

Divendres, en una declaració institucional a la sala de plens municipal, l’Ajuntament de Blanes, amb l’alcalde, Àngel Canosa (ERC), al capdavant, va denunciar que els treballs “alteren significativament els boscos del Vilar, la zona de la riera de Salomó i els Tres Turons”.

Satisfacció dels comuns pel fre a l’autopista C-32

La diputada Jéssica Albiach valora “el triomf de la lluita veïnal” amb la decisió del TSJC
Lead prepara un acte en defensa dels boscos amb Pau Riba i Gerard Quintana
Jordi Ferrer

La presidenta i portaveu del grup de Catalunya En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, va visitar ahir Lloret de Mar i els paratges on el TSJC ha fet aturar cautelarment l’allargament de l’autopista de la C-32. Albiach va lloar la defensa que veïns anònims han fet durant un mes i mig del territori afectat.

Convidada per Lloret En Comú i Blanes En Comú Podem, Albiach va anar a Sant Pere del Bosc, on s’haurien tallat uns 10.000 arbres, segons càlculs d’Aturem la C-32, integrada a SOS Costa Brava. La diputada va afirmar: “La paralització de les obres de la C-32 és la victòria de la lluita veïnal i ecologista que protegeix el seu entorn enfront d’un govern que incompleix la seva pròpia llei de canvi climàtic.”

Dijous, en una intervenció al Parlament, Albiach, acompanyada a Lloret pel coordinador del grup Catalunya En Comú Podem, Josep Vendrell, ja havia dit que la interlocutòria del TSJC era “un petit èxit, fins que la suspensió sigui permanent”.

D’altra banda, l’entitat Laboratori d’Expressions Artístiques i Desenvolupament (LEAD), prepara per diumenge l’acte El bosc en defensa pròpia, un homenatge a les “emboscades”, el nom amb què es coneixen les persones que s’han oposat a la tala d’arbres durant un mes i mig. Per la presidenta de LEAD, l’artista Neus Dalmau, l’acció de diumenge (de les 18 h a les 20 h) a la plaça de l’Església és “una acció de defensa del patrimoni cultural”. Dalmau explica que l’acte inclourà intervencions poètiques i musicals. Està previst que hi actuïn els cantants Pau Riba i Gerard Quintana, i que hi recitin Dalmau, Anna Maluquer i Joan Vinuesa.

Neus Dalmau també guia una ruta que promou Aturem la C-32 pels paratges de Sant Pere del Bosc, on les màquines van intervenir. Dalmau hi recorda els monuments de Puig i Cadafalch com ara el de l’Àngel a l’escriptor Jacint Verdaguer, que és al turó de ses Pedres Lluïdores. “Possiblement el primer del país en homenatge a Verdaguer.” Les visites són els dissabtes i els diumenges de juliol al matí.

LA DATA

10.07.19
Va ser
el dia que es va saber que el TSJC havia suspès cautelarment l’allargament de la C-32 fins a Lloret de Mar.


NÚRIA BERGA
ALCALDESSA DE JAFRE (FUTUR PER JAFRE)

“No tenim resposta sobre la GI-634”

JAFRE

Ripollès i Garrotxa: 25 anys de cara gràcies a Collabós

Olot

A votació els pressupostos participatius a la Jonquera

La jonquera

Llagostera enquesta sobre les necessitats en habitatge

llagostera

Els manifestants ocupen la xarxa de carreteres

barcelona
El temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Augment dels núvols

Barcelona

Red Eléctrica presumeix que la MAT ha estalviat 528 milions

Santa Llogaia

Les marxes fan multiplicar el nombre de carreteres tallades

Barcelona / Girona

Ryanair vol acomiadar 100 treballadors de la base de Girona

VILOBÍ D’ONYAR