Infraestructures i serveis

Aixequen un gran talús de contenció per salvar el Clot de Melianta

Unes grans esllavissades posaven en perill el carrer que hi ha al cim d’aquest paratge natural

A l’altre vessant s’hi farà una actuació més senzilla

L’espectacular esllavissada del paratge natural del Clot de Melianta, a Fontcoberta, està sent reparada amb la construcció d’un gran mur de contenció fet amb esculleres de pedres i terra compactada. El projecte –a banda de salvar aquest espai de valor paisatgístic– servirà sobretot per protegir la calçada i les cases del carrer Mossèn Campolier, que discorre paral·lel al cim del Clot. També, la canonada d’aigües residuals que hi ha sota l’asfalt del carrer, que es podria trencar si el deteriorament del terreny avancés. Les obres tenen un cost d’uns 150.000 euros, que l’Ajuntament cobrirà amb ajudes de l’ACA i el Departament de Governació.

La segona esllavissada

Al vessant contrari del Clot també hi ha una esllavissada de grans dimensions que ha fet desaconsellable passar pel camí que baixa cap al fons del paratge, on hi ha una zona de pícnic. El seu arranjament, però, no és tan urgent perquè a la part superior no hi ha habitatges. Tot i això, està previst que s’hi treballi un cop estiguin enllestides les obres actuals. A diferència d’aquestes, el que està previst fer-hi és recollir la terra despresa i recol·locar-la. Posteriorment s’hi plantarà vegetació per ajudar a sostenir el terreny.

L’esllavissada de la banda urbanitzada es va descobrir el 2016, arran d’uns treballs de desbrossament de la zona arbrada que la tapava per fer-hi una franja de seguretat contra els incendis. De seguida es va netejar la zona afectada per tal de facilitar la construcció d’un mur de contenció, però la falta de finançament ha fet ajornar les obres fins ara. En canvi, el deteriorament de l’altre vessant s’atribueix a les pluges intenses de la tardor passada. A l’hora de calcular el pressupost i buscar finançament no es tenia notícia de la segona esllavissada. Per cobrir la inversió que caldrà fer-hi l’Ajuntament compta amb la línia d’ajudes extraordinàries que la Diputació i la Generalitat van concedir arran de les pluges esmentades.

LES XIFRES

150.000
euros
té de pressupost el projecte, que l’Ajuntament finança amb ajuda de la Generalitat i l’ACA.
40
metres
aproximadament és la distància que hi ha entre el carrer Campolier i el fons del Clot.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Convocar reunions de veïns mentre es crema l’edifici

diputat al Parlament de Catalunya / diputat a les Corts espanyoles

Bescanó i Sant Gregori enllesteixen un acord per a la passarel·la de connexió

bescanó/ SANT GREGORI

Banyoles consolida la participació a través dels consells de barris

Banyoles

Jordi Colomer, president del Fòrum comarcal

Ripoll

Més visibilitat a l’Ecomuseu Farinera

castelló d’Empúries

El nou enllumenat de la Sureda d’en Mairó a Roses estalviarà un 35%

Roses

La COP25 aconsegueix un acord de mínims per fer front a l’emergència climàtica

Madrid

La proposta per al pla especial del port de Palamós, a la primavera

palamós
LUCAS DEL PASO
TÉ EL RÈCORD GUINNESS PEL VIATGE MÉS LLARG EN MOTO D’AIGUA EN MAR OBERT I SENSE SUPORT

“El plàstic que veiem surant al mar és només la punta de l’iceberg”

salou