Administracions

DAVID VERGE

ALCALDE DE PLANOLES

“Treballem la represa turística”

L’alcalde explica que estan treballant a fons amb el sector, a través de reunions virtuals, per estar preparats per a la temporada del turisme

Diu que els segons residents confinats al poble ni han sortit de casa

Un poble ben informat.
Les veïnes i els veïns de Planoles volen estar ben informats i més amb l’actual situació a causa de la Covid-19. I l’Ajuntament ho té clar, tal com ho demostra el seu canal de WhatsApp. El segueixen prop de 320 habitants. Planoles en té 288 de primera residència. Per tant, també és molt seguit pels que hi tenen la segona residència. L’alcalde diu que van informant-los diàriament, cap de setmana inclòs, sobre tot allò que l’Ajuntament considera important i rellevant, sobretot referent a la Covid-19, però també per altres temes que afecten el seu dia a dia.

David Verge remarca que el bon comportament dels veïns de Planoles ha evitat problemes i destaca la solidaritat que hi ha entre ells. Segons ell, estan preparant-se per atraure turisme, quan s’acabi el confinament.

A Planoles, hi ha moltes segones residències i és un municipi on el turisme té un pes específic molt important. Ha estat un problema aquesta realitat amb la situació per la Covid?
Abans de l’estat d’alarma, el 12 i 13 de març, es van instal·lar al poble una trentena de famílies de segona residència, però no han donat cap tipus de problema. Han sigut molt curosos i conscients de la gravetat de la pandèmia i, per tant, quasi no han sortit de casa.
Són municipi turístic… Com afronten el dia després de la pandèmia?
Des de fa 10 dies, hem començat a fer reunions virtuals amb el sector per engegar iniciatives per promocionar el municipi i estar preparats per quan vagi arrancant l’activitat turística.
Com estan vivint els veïns l’estat d’alarma?
Bé, amb iniciatives col·lectives com ara, per posar un exemple, el repartiment de roses a totes les dones del poble el dia de Sant Jordi. A més, la nostra veïna Cristina Benaiges va fer una lectura de contes per a infants pel canal d’Instagram que va tenir molt d’èxit. A més, aquests darrers dies, l’Ajuntament està comunicant a través del canal de WhatsApp tots el negocis que es van engegant i ho continuarem fent a mesura que el desconfinament sigui efectiu per informar la gent que Planoles es va reactivant. Cal destacar també les donacions que hi ha hagut.
Quines?
L’Associació de Dones de Planoles va donar 3.000 euros a l’hospital de Campdevànol com a ajuda per a la compra d’una màquina per respirar; l’Excursionista de Planoles, 1.000 euros per a la compra de material sanitari i per ajudar en la investigació de la Covid-19; el Club de Tennis va donar 1.000 euros per a la compra de material sanitari; un veí estiuejant va donar al poble 50 capses de guants i 50 gels per als habitants de Planoles, i, entre d’altres, el Consell Comarcal del Ripollès ens ha deixat una màquina per desinfectar els espais públics del poble i també ens ha facilitat molt la logística per tenir mascaretes.
Agraït?
Sí, vull agrair tota la col·laboració que durant aquests dos mesos hem tingut de tots els veïns i veïnes del municipi, les associacions del poble, el Consell Comarcal del Ripollès i, és clar, agrair de manera especial als serveis sanitaris de la comarca tota la gran feina que han fet i estan fent durant aquests dies salvant vides afectades per la pandèmia de la Covid.
Com van viure els primers moments de la pandèmia?
Les primeres setmanes, alguns veïns només sortien de casa per comprar i d’altres ni això, ja que les botigues els portaven el menjar a casa i, per tant, el poble es veia molt buit. Des de fa unes setmanes ja hem tornat a una certa normalitat. Els serveis bàsics no han deixat de funcionar, i els veïns han pogut anar a Ribes de Freser o Campdevànol pels serveis mèdics i de farmàcia.
Quines necessitats han detectat?
Bàsicament, de material sanitari. A mesura que l’hem anat aconseguint, l’hem distribuït entre els veïns. L’hem anat comprant a les farmàcies, a través del Consell Comarcal, i també hem tingut donacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.