Programació La 2

Dissabte, 30 maig de 2020
06.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 80'
07.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Conciertos de la Orquesta Filarmonica de Viena. Avui: Concierto de Schonbrunn.
Altres
Durada: 90'
09.30
La gran escapada italiana de Jamie
Després de posar en marxa el seu projecte de menjadors escolars al Regne Unit, Jamie es pregunta què mengen els nens a les escoles d'Itàlia. Per descobrir-ho, es trasllada a Pulla, on viu amb una família local, cuina per a ells i veu com és el menjar a l'escola dels nens.
Altres
Durada: 50'
10.20
Esclerosis múltiple: la ciencia como esperanza
En aquest documental s'escolten les veus dels que conviuen amb l'esclerosi múltiple, una malaltia que no té cura. Aquest treball està dedicat als que hi han de lluitar. El Javier fa 18 anys que està diagnosticat d'esclerosi. Reconeix que hi ha hagut avenços, però diu que queda molt per investigar. I és que Espanya és el país d'Europa que menys pressupost del seu PIB inverteix en la investigació d'aquesta malaltia. La incertesa els acompanya en el seu dia a dia. És per això que, per a les persones afectades per l'esclerosi, la ciència és l'esperança.
Documentals
Durada: 45'
11.05
De seda y hierro
Las apariencias engañan
Espai que reuneix històries emocionants sobre discapacitat i dependència. Una visió diferent a partir d'una sèrie de retrats íntims i positius de persones que promouen la normalització, la diversitat, la inclusió i la visibilització.
Altres
Durada: 30'
11.35
La vida secreta del zoo
Chester Zoo és la llar de més de 20.000 animals de més de 500 espècies, dona feina a 700 persones i acull 1,4 milions de visitants cada any. Aquest espai mostra la intensa vida del zoo quan no hi ha ningú al davant.
Documentals
Durada: 45'
12.20
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 30'
12.50
La felicidad está en el plato
Brasil
Thiago Castanho és un xef que treballa a Belém, una ciutat equatorial situada a la desembocadura de l'Amazones. Ell treballa en estreta unió amb els pescadors, agricultors i artesans de la zona amb la intenció d'explorar les arrels de la cuina brasilera i mostrar la seva riquesa.
Documentals
Durada: 30'
13.20
El hombre y la tierra: fauna ibérica
Los pequeños matadores (I) y (II)
A la comunitat zoològica del bosc mediterrani abunden els petits fitòfags, animals menjadors de plantes, com ratolins, rates cellardes, rates, esquirols i conills.
Documentals
Durada: 45'
14.05
A mi yo adolescente
Amor
Cap vida s'escriu sense una referència constant a l'amor. Cap sentiment és més determinant en la vida humana. Juntament amb l'escriptora i educadora emocional Elsa Punset, es descobreixen alguns dels seus secrets i es coneixen claus de com es pot viure el millor possible.
Documentals
Durada: 45'
14.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
15.05
Activa2
Espai en el qual es proposen hàbits saludables per aconseguir una millor qualitat de vida. Així mateix, es mostren les últimes tendències esportives i es parla amb esportistes i famosos, que expliquen els mètodes que segueixen.
Altres
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Ganadores del mundo natural: El planeta de los primates i La guerra de las ballenas: las orcas atacan
Documentals
Durada: 105'
18.05
80 cm
Calpe
Aquesta setmana Juanjo Pardo visita Calp, a la comarca de la Marina Alta, Alacant. Juanjo ha escollit un parell de rutes: la primera a la Serra d'Oltà i la segona al propi Calp. El programa proposa en aquest capítol fer un trekking urbà, per mostrar que es pot fer senderisme en zones urbanes o prop d'elles. En la seva primera ruta, Juanjo Pardo compta com a guia amb tot un expert, Juanjo Garcelá, que ha ajudat a recuperar antics senders de la zona. En el segon recorregut, visita Las Salinas amb la intenció de veure els seus més il·lustres habitants: els flamencs. Per això compta amb un bon guia, el biòleg Manuel Miró.
Documentals
Durada: 25'
18.30
Las rutas de... Ambrosio
Cádiz, Gadir y Gades
El xef Gonzalo D'Ambrosio es trasllada fins a Cadis per realitzar un viatge en el temps a través de la gastronomia per conèixer què ha de la província a l'herència fenícia i romana. Aquest viatge per la història finalitza amb Gonzalo cuinant per a uns convidats molt especials, una legió romana.
Documentals
Durada: 60'
19.30
La leyenda del rey Arturo
El rei Artur és un dels personatges llegendaris més famosos de la Gran Bretanya. Va començar sent una llegenda gal·lesa, però es va convertir en un heroi universal i atemporal, en un monarca mític capaç de governar el seu regne juntament amb els seus cavallers en diferents èpoques, de manera que es va obrir un forat en la història.
Documentals
Durada: 50'
20.20
La Primera Guerra Mundial de Churchill
Drama-documental sobre les extraordinàries experiències de Winston Churchill durant la Gran Guerra, amb cartes íntimes a la seva esposa, Clementine, que permeten explicar la història en gran mesura amb les seves pròpies paraules.
Documentals
Durada: 50'
21.10
El ejército olvidado del mundo
L'any 1916, en una missió secreta, 140.000 xinesos van arribar a la Gran Bretanya i França amb un contracte civil. No obstant això, van ser reclutats per ajudar els aliats a guanyar la Gran Guerra. Aquest fet va ser esborrat de la història. Avui els seus descendents britànics exigeixen el reconeixement al seu valor i la seva memòria.
Documentals
Durada: 50'
22.00
El cine de La 2: Nos vemos allá arriba
Novembre de 1919. Dos supervivents de les trinxeres munten una estafa al voltant dels monuments funeraris als caiguts en la Primera Guerra Mundial. Un d'ells és un il·lustrador brillant; l'altre, un modest comptable. A la França dels bojos anys vint, la seva operació es converteix en quelcom tan perillós com espectacular.
Pel·lícules
Durada: 115'
23.55
La noche temática
Inclou Vida electrónica i Siempre conectados
Documentals
Durada: 110'
01.45
Parking karaoke
Avui Kike Pérez posa l'espectador al dia de les seves aventures per Madrid, s'entrevista Santi Rodríguez, David Daimon explica per què abandona la màgia i es compta amb una espectacular versió de Nino Bravo.
Altres
Durada: 45'
02.30
Error del sistema
Documental que aborda el creixement econòmic, la regla màxima del capitalisme i símbol del progrés, que dirigeix les societats en una fugida cap endavant en benefici de la supervivència del sistema. L'elit financera i la política insisteixen en la necessitat del creixement il·limitat per evitar el col·lapse, i el reportatge es pregunta si potser és aquesta exigència la que porta al caos.
Documentals
Durada: 55'
03.25
Teatro Chino Manolita Chen
El cabaret de los pobres
El Teatro Chino de Manolita Chen és un recorregut per 40 anys de cabaret, de varietés, de circ, de revista, de cançó espanyola i pop i d'humoristes.
Documentals
Durada: 55'
04.20
Turismo rural en Europa
Selva Negra: el pulmón de Alemania
La Selva Negra es troba al sud-oest d'Alemanya, a l'estat federadal de Baden-Württemberg, és una de les regions més conegudes del món. Els seus congostos, els seus boscos, les seves espècies arbòries converteixen la Selva Negra és un espectacle de la natura.
Documentals
Durada: 30'
04.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
05.05
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 55'