Programació La 2

Divendres, 17 juliol de 2020
06.05
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 25'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Reportero de la historia
El director de dóna a conèixer el que ha passat a Espanya entre el segle XV i el segle XX.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Cielos abiertos
Túnez
Una mostra de la bellesa dels paisatges, el patrimoni, la cultura i l'art dels llocs que apareixen en aquesta sèrie documental.
Documentals
Durada: 55'
08.50
¡Qué animal!
Fauna urbana
Un viatge als racons més icònics d'Espanya per descobrir els misteris de la fauna i la flora autòctones.
Documentals
Durada: 25'
09.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.25
Reportero de la historia
El director de dóna a conèixer el que ha passat a Espanya entre el segle XV i el segle XX.
Documentals
Durada: 25'
09.50
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
10.50
Hundidos
Skyro
El programa vol descobrir la bellesa i el misteri de 13 grans vaixells enfonsats, aquells que el temps i el mar han conservat en millor estat.
Documentals
Durada: 50'
11.40
El bosque protector
Tenerife. Corona forestal
Sèrie documental que té com a objectiu conscienciar l'opinió pública de la importància que han tingut i tenen els boscos en la història natural, social i econòmica d'Espanya.
Documentals
Durada: 35'
12.15
Mañanas de cine: Una razón para vivir y una para m
Durant la Guerra Civil americana, l'exèrcit ianqui prepara l'execució de 10 homes autors de diferents delictes. Un coronel degradat i acusat injustament de traïció proposa commutar-los la pena a canvi de participar en una missió suïcida.
Pel·lícules
Durada: 105'
14.00
La gran escapada italiana de Gino
Inclou Siena i Bolonia: Gino presenta la rica herència gastronòmica de Bolonya, una ciutat que ha donat nom a la salsa bolonyesa, la salsa italiana més famosa del món. Per descobrir els secrets d'una gran bolonyesa, Gino es reuneix amb Anna Maria Molari, una llegendària cuinera que porta 28 anys preparant-la.
Documentals
Durada: 45'
14.45
Las rutas de... Ambrosio
Manchuela: entre el cielo y el infierno
El xef Gonzalo D'Ambrosio es trasllada a la Manchuela, una comarca entre les províncies d'Albacete, Cuenca i València. A Albacete coneix el cultiu de pistatxo i la plaga de conills que amenaça els productors.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar edición verano
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes en diferents proves visuals, musicals i de lletres.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Noruega, en busca del norte, Cielos abiertos: Sultanato de Omán i Nacido explorador: Sudáfrica: salvar a los rinocerontes: Avui Richard Wiese viatja a Sud-àfrica, on s'uneix a l'equip de conservació de Phinda per implantar un dispositiu de rastreig a un rinoceront amb l'objectiu de protegir-lo contra els caçadors furtius. A més coneix unes dones zulus emprenedores.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Una relación simbiótica
El programa viatja fins a Barcelona per reflexionar sobre els efectes de la urbanització en la biodiversitat. La urbanització és una de les amenaces més importants per a la biodiversitat. Així i tot, algunes espècies es beneficien de les ciutats per la seva falta de depredadors i l'aliment que proporcionen. Per la seva banda, les persones també s'aprofiten de la biodiversitat que hi ha en elles pel benestar psicològic que aporten. A la ciutat, persones i biodiversitat creen una simbiosi especial i única. Aquest reportatge investiga fins a quin punt les ciutats estan preparades per potenciar la biodiversitat.
Altres
Durada: 30'
19.10
La escapada italiana de Gino: Italia oculta
Gino comença el seu viatge per Llombardia al llac Como. Encara que se'l coneix per ser el llac de les estrelles de cinema, al llarg de la seva línia costanera hi ha petits llogarets ocultes que han conservat les seves tradicions més antigues. A continuació, Gino ensenya la regió d'Úmbria, coneguda com el cor verd d'Itàlia. La seva singular situació al centre de la península li ha permès conservar la seva manera de vida tradicional i una cuina rústica i senzilla basada en els cereals, llegums, verdures i carn.
Altres
Durada: 45'
19.55
La felicidad está en el plato
Uruguay
Lucía Soria encapçala la revolució gastronòmica a Uruguai. Jacinto, el seu prestigiós restaurant, està enclavat al centre de Montevideo, i des d'allí, defensa una cuina més sana basada en els vegetals i verdures trencant amb els hàbits alimentaris uruguaians.
Documentals
Durada: 25'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
20.30
Días de cine
El programa compta aquesta setmana amb una padrina molt especial: l'actriu Marta Etura, que estrena la setmana que la tercera part de la coneguda Trilogia del Baztán. Més tard, l'espai recorda l'actor Yul Brynner. A més, es repassen les estrenes més destacades de la setmana com ara La familia que tú eliges, El pájaro pintado o La profesora de piano, entre d'altres, i es descobreix la seqüència favorita del director japonès Takashi Miike.
Altres
Durada: 60'
21.30
Un palacio para el pueblo
El Palacio Nacional de Cultura, Sofía
El Palau Nacional de Cultura de Sofia és l'edifici públic més imponent de Bulgària. L'edifici té 8 plantes i 3 nivells subterranis distribuïts en els seus 123.000 m² i a més posseeix una varietat d'equipament tècnic adequat per realitzar diferents esdeveniments.
Documentals
Durada: 25'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Los años oscuros
La vida de la petita Itziar discorre entre dues realitats emocionals diferents. D'una banda hi ha la tristesa i l'opressió que sent tant a casa com al col·legi on estudia. Per l'altra es troba la felicitat que s'associa a la vida al carrer, on passa els seus millors moments. Una inesperada malaltia l'obliga a romandre reclosa en un internat, lluny del que més estima.
Pel·lícules
Durada: 75'
23.30
Historia de nuestro cine: Rostro al mar
Acabada la Guerra Civil espanyola, l'Alberto i la Isabel es dirigeixen a la frontera francesa. Però abans d'arribar al seu objectiu s'han d'aturar perquè la dona està a punt de donar a llum.
Pel·lícules
Durada: 120'
01.30
Rinodólares
Amb només 25.000 rinoceronts sobre la faç de la Terra, el tràfic il·legal de les seves banyes suposa una amenaça per a la biodiversitat del planeta. Banyes que reduïdes a pols i barrejades amb alcohol serien, segons algunes creences, un remei eficaç contra el càncer, el verí i fins i tot els mals esperits. No obstant això, formats només per queratina, com les ungles humanes, no tenen més virtuts. Un fals mite del qual es lucren caçadors furtius, polítics i comerciants.
Documentals
Durada: 60'
02.30
Documenta2
Inclou Operación fiebre del oro: Buscando oro: A la recta final d'un viatge ple de calamitats, els aventurers avancen els últims 120 km travessant el riu Yukon fins a arribar a Dawson City, la llegendària ciutat aixecada pels primers cercadors d'or en un assentament indígena. Ha arribat l'anhelat moment de buscar el preuat or.
Documentals
Durada: 50'
03.20
Construcciones ecológicas
Avui: Eco-viviendas rehabilitadas i Aislados.
Documentals
Durada: 50'
04.10
La escapada italiana de Gino: Italia oculta
Gino D'Acampo se'n va de gira per la seva terra natal, Itàlia. Durant les seves visites mostra les diferents receptes de la zona utilitzant productes locals.
Altres
Durada: 40'
04.50
Animales de altura
Los amos del cielo
Algunes criatures de tot el món volen, desafiant la força que tots els animals en l'aire han de conquerir: la gravetat. Aquest episodi mostra el vol motoritzat i com aquests animals utilitzen el planatge, les seves ales, el vent, trencant les regles de manera que cada un d'ells aconsegueix dominar el cel.
Documentals
Durada: 50'
05.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'