Programació La 2

Divendres, 29 maig de 2020
06.10
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Atrevidos con Nate
Grafiti, cuero y artistas de arcilla
Nate es comunica amb el muralista d'Indianàpolis Dan Thompson i amb Jeff Zimmerman, de Xicago. Abans fa una ullada a la història de la pintura en aerosol i el seu impacte en la societat. Després, Nate es dirigeix a Nova York per conèixer un dissenyador gràfic i animador de stop-motion.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Japón desde el cielo
La tierra de los dioses
A través d'un impressionant viatge aeri, aquesta sèrie documental es trasllada a les quatre illes principals del Japó, desentranyant la seva història i la seva cultura.
Documentals
Durada: 55'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
Muévete en casa
L'espai anima tots els ciutadans a cuidar la seva forma física des dels seus domicilis durant el temps d'aïllament pel coronavirus.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aprendemos en casa
Espai que ajuda a refrescar tot el que els nens aprenen a l'escola, per formar-se mentre s'està a casa.
Altres
Durada: 120'
11.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 60'
12.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
12.50
Mañanas de cine: Daniel Boone, juicio de fuego
Un dels fills de Daniel Boone mor en una emboscada dels indis. Malgrat això, en lloc de buscar venjança, el Boone continua la seva lluita per aconseguir la pau.
Pel·lícules
Durada: 70'
14.00
Las recetas de Julie
Confituras a la carta
Avui es revelen tots els secrets sobre les melmelades, gelees i confitures, i es descobreix la història de a qui se li va ocórrer coure les fruites o les verdures amb sucre.
Altres
Durada: 50'
14.50
Las rutas de... Ambrosio
Valencia, el levante acogedor
El xef Gonzalo D'Ambrosio viatja fins a la Comunitat Valenciana per conèixer com combinen tradició i innovació, i acabar aprenent a l'Oceanogràfic de València com és la dieta dels animals.
Documentals
Durada: 60'
15.50
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 40'
16.30
Grandes documentales
Inclou Mi odisea griega: Zakynthos/Cefalonia, Japón desde el cielo: La isla de los tesoros i Nacido explorador: India: buen karma: Richard Wiese viatja a l'Índia, on aprèn que el karma adopta moltes formes. A més, coneix un artista que pinta sobre elefants per honrar el déu hinduista Ganesha i treballa voluntàriament cuinant o partint maons com a part de la religió sikh. També visita una escola de música i dansa.
Documentals
Durada: 125'
18.35
El escarabajo verde
Plasticoceno
Tothom ha vist imatges de balenes o tortugues amb plàstic als estómacs. Són imatges doloroses que afligeixen la ciutadania però que no impedeixen que la societat continuï comprant productes amb plàstic. A la recerca de la resposta als motius pels quals no es prenen mesures més dràstiques, el programa mostra casos propers de l'impacte del plàstic a Espanya: la desembocadura del Segura, a Alacant, i la Badia de Sant Antoni de Portmany, a Eivissa. A més, també es vol reflexionar sobre com la societat ha arribat a aquest punt i si és possible revertir la situació. Per a això, es dona veu a l'economista ecològic Federico Demaria i a l'especialista en psicologia del consumidor Albert Vinyals.
Altres
Durada: 30'
19.05
Las recetas de Julie
Cocinar la ternera
Avui es dedica el dia a la vedella, molt arrelada a la nostra civilització durant segles. S'analitza la seva història i les diferents maneres de preparar-la. A Thierry concretament, li semblen interessants les vísceres de la vedella, concretament el ronyó.
Altres
Durada: 50'
19.55
La felicidad está en el plato
Brasil
Thiago Castanho és un xef que treballa a Belém, una ciutat equatorial situada a la desembocadura de l'Amazones. Ell treballa en estreta unió amb els pescadors, agricultors i artesans de la zona amb la intenció d'explorar les arrels de la cuina brasilera i mostrar la seva riquesa.
Documentals
Durada: 25'
20.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.35
Días de cine
L'espai de cinema continua molt atent a l'oferta cinematogràfica que es consumeix a les llars: sèries que arriben, festivals en streaming i aquesta setmana dues estrenes destacades en línia: Entre la razón y la locura i Mi vida con Amanda. A més, el programa parla de dues sèries: The Eddy, un drama musical ambientat al París contemporani que signa Damien Chazelle, i Westworld, que ha estrenat fa poc nova temporada; i també de We are one, l'aposta col·lectiva dels festivals del món per plantar cara a la pandèmia; Spamflix, una plataforma en streaming dedicada a pel·lícules de culte, i Aulacine, la proposta educativa per als més petits.
Altres
Durada: 60'
21.35
Ciencia líquida
Nuestro mundo material
Investigar la naturalesa de la matèria i buscar nous elements en l'espai per fer front a les demandes d'un món en constant transformació. S'assisteix al procés d'obtenció de grafè i als assajos de la NASA per extreure metalls d'asteroides que viatgen a 25 km/s.
Documentals
Durada: 25'
22.00
Historia de nuestro cine: Morena Clara
Basada en l'obra homònima d'Antonio Quintero i Pascual Guillén, narra la història de la gitana Trinidad, que, després de ser descoberta robant un pernil amb el seu oncle, ha de treballar com a criada a casa del fiscal, i aquest acaba enamorant-se d'ella.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.30
Historia de nuestro cine: Lola, vende cà
La Lola, d'orígen gitano, ha estat educada segons les tradicions i costums del seu clan. A punt d'acabar el Batxillerat, es planteja estudiar la carrera de magisteri. No obstant això, coneix el Juan, un noi també gitano, de qual s'enamora.
Pel·lícules
Durada: 120'
01.30
La naturaleza humana
Cada ésser viu té el seu ADN únic. Aquest determina el que diferencia cada persona de la resta. La tècnica CRISPR pot corregir possibles defectes, és un sistema immunològic i té la capacitat d'identificar i modificar qualsevol peça d'ADN en qualsevol tipus de cèl·lula o organisme.
Documentals
Durada: 90'
03.00
Documenta2
Inclou Maravillas del universo: Mensajeros: La llum mostra les meravelles de l'univers, i a través d'ella es pot conèixer tota la història de l'univers i com també va infondre la vida a l'ésser humà.
Documentals
Durada: 50'
03.50
Los jardines paraíso de Monty Don
Monty Don explora jardins paradisíacs en grans palaus espanyols i patis secrets marroquins. I en el desert iranià, Monty desentranya el misteri de la seva creació. Per als musulmans, aquests jardins esperen una visió terrenal de l'autèntic paradís dels creients en el cel.
Documentals
Durada: 60'
04.50
Las recetas de Julie
Flanes a la carta
Avui es passa una bona estona recordant la infantesa amb el gust de vainilla dels flams. Thierry mostra una recepta de flam molt especial, i també es descobreixen diferents tipus de flam i diverses maneres de preparar-los.
Altres
Durada: 50'
05.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'