Programació La 2

Divendres, 10 abril de 2020
06.00
Extrañas maravillas del mundo
La naturalesa està plena de fenòmens inesperats, inexplicables i difícils de capturar amb càmeres. Aquesta sèrie documental intenta explicar els successos més sorprenents que tenen lloc a la Terra.
Documentals
Durada: 50'
06.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.00
Guardianes del patrimonio
Operación telar
El detectiu privat Jorge Colomar, al costat de la divisió de Patrimoni Cultural de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, reconstrueix els majors robatoris d'art succeïts a Espanya en l'última dècada.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los reinos perdidos de Sudamérica
El reino del desierto
L'arqueòleg Jago Cooper revela l'extraordinària història d'algunes de les civilitzacions antigues de Sud-amèrica.
Documentals
Durada: 60'
08.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
09.00
Muévete en casa
L'espai anima tots els ciutadans a cuidar la seva forma física des dels seus domicilis durant el temps d'aïllament pel coronavirus.
Altres
Durada: 30'
09.30
Hasta mañana si Dios quiere. Mala pata
El documental analitza la vida d'una comunitat de germanes franciscanes que, juntes, acumulen més de mil anys. Les seves converses combinen de manera natural allò espiritual, transcendental i banal mentre es preparen per celebrar l'aniversari número cent d'una de les seves germanes.
Documentals
Durada: 60'
10.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
10.40
La senda desde Jesucristo hasta Constantino
Jonathan Phillips s'embarca en un viatge als llocs històrics del cristianisme primitiu, començant des d'on va néixer aquesta religió, creixent des d'un petit moviment anomenat el Camí, fins al seu lloc final com a religió oficial de l'imperi romà.Inclou Los paganos y el culto a los mártires y Constantino.
Documentals
Durada: 100'
12.20
Mañanas de cine: Y le llamaban el halcón
El Falcó és un pistoler nord-americà que sempre va vestit de blanc i que té com a aliat un colom blanc. Després de guanyar una mina en una partida de pòquer, l'ha de localitzar. Per desgràcia, l'única persona que sap on es troba la mina és en una presó a Mèxic.
Pel·lícules
Durada: 80'
13.40
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Magret de pato
Julie Andrieu descobreix a l'espectador una regió que coneix bé: el sud-oest i les seves meravelles gastronòmiques, en particular l'art de cuinar Magret. Juntament amb els seus companys Thierry Marx i Raphaël Haumont, Julie explica tot el que sap sobre l'ànec gras i els seus saborosos Magrets.
Altres
Durada: 55'
14.35
Un país mágico
Tenerife
Santa Cruz de Tenerife és la ciutat màgica d'avui, on es coneix la Creu que els espanyols portaven al desembarcar a l'illa per primera vegada i es balla a ritme de les murgas més irreverents de la ciutat. Amb l'ajuda inestimable d'experts i col·laboradors, es revelen també alguns secrets del castell negre, es descobreixen els monstres marins més grans que han arribat fins a aquestes costes i se segueixen les petjades d'un llangardaix gegant que va viure a l'illa de Tenerife.
Altres
Durada: 65'
15.40
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 50'
16.30
Grandes documentales
Inclou Tecnología animal: Osos: Les diferents espècies d'animals de la Terra sobreviuen adaptant-se a hàbitats extrems gràcies a les seves singulars anatomies. La de l'os, unida a la seva intel·ligència i a una excepcional fisiologia, li ha permès colonitzar tots els racons de la Terra, des del Pol Nord als Tròpics.
Documentals
Durada: 25'
16.55
Felinos bajo amenaza
El documental mostra la situació de desprotecció i amenaça davant l'ésser humà sota la qual es troben els grans felins. Per subsistir com a espècie acaben confinats en grans reserves per evitar-ne d'aquesta manera l'aniquilació per ramaders i caçadors sense escrúpols.
Documentals
Durada: 60'
17.55
Celebración pasión del Señor
Sants oficis de Divendres Sant des d'El Vaticà.
Altres
Durada: 80'
19.15
Las Hurdes, tierra con alma: 80 años en Las Hurdes
Treball que recupera la memòria del documental de Buñuel sobre Las Hurdes 80 anys després.
Documentals
Durada: 60'
20.15
Las delicias del Mediterráneo
Kekova
A Kekova, regió de la costa sud turca, es mostra una ciutat submergida i el procés d'elaboració de xarop extret de la garrofa.
Documentals
Durada: 25'
20.40
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 20'
21.00
Vía Crucis
Des de Roma.
Altres
Durada: 75'
22.15
Historia de nuestro cine: El coche de pedales
El jove Pablito relata una faula que reflecteix el tragicòmic paisatge social de la Setmana Santa de 1959 i de la seva família de classe mitjana. Davant el món de mentides i xantatges que planeja en la seva família, el nen crea el seu propi final feliç.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.45
Historia de nuestro cine: Días de viejo color
A les vacances de Setmana Santa de 1967, tres joves amics arriben a Torremolinos disposats a lligar i viure fortes experiències.
Pel·lícules
Durada: 80'
01.05
100 años de Residencia de Estudiantes
El 2010 es compleixen els 100 anys de la fundació de la Residencia de Estudiantes. Una institució creada pels intel·lectuals i científics espanyols més destacats per tal de revolucionar l'ensenyament al país.
Documentals
Durada: 60'
02.05
Proyecto muerto
Amb l'explosió del pòquer en línia, els casos de ludòpates s'han disparat. L'addicció a aquest joc fa un recablejat del circuit del plaer al cervell perquè alliberi dopamina i sempre vulgui més. Aquest documental indaga en aquest negoci en línia, que no està exempt de corrupció.
Documentals
Durada: 75'
03.20
Flysch, el susurro de las rocas
Documental que ajuda a comprendre la història del planeta Terra a través de la lectura de les capes del penya-segat marítim de Zumaia.
Documentals
Durada: 55'
04.15
Teoría del espiralismo
Documental que analitza la situació de les esportistes paralímpiques a Espanya.
Documentals
Durada: 70'
05.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 35'