Programació La 2

Divendres, 3 abril de 2020
06.00
Extrañas maravillas del mundo
La naturalesa està plena de fenòmens inesperats, inexplicables i difícils de capturar amb càmeres. Aquesta sèrie documental intenta explicar els successos més sorprenents que tenen lloc a la Terra.
Documentals
Durada: 50'
06.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
07.00
Guardianes del patrimonio
Operación Chavín
El detectiu privat Jorge Colomar, al costat de la divisió de Patrimoni Cultural de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, reconstrueix els majors robatoris d'art succeïts a Espanya en l'última dècada.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los reinos perdidos de Sudamérica
Los pobladores de las nubes
L'arqueòleg Jago Cooper revela l'extraordinària història d'algunes de les civilitzacions antigues de Sud-amèrica.
Documentals
Durada: 55'
08.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
09.00
Muévete en casa
L'espai anima tots els ciutadans a cuidar la seva forma física des dels seus domicilis durant el temps d'aïllament pel coronavirus.
Altres
Durada: 30'
09.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
10.40
Mañanas de cine: El vengador de California
El governador de Califòrnia, àvid de riqueses, publica un edicte pel qual tots els ranxers han de presentar els títols de propietat i, a aquells que no els tinguin, se'ls confiscaran les finques. Un patriota anomenat César s'erigeix com a defensor del poble. Se'l coneix amb el nom del Coyote.
Pel·lícules
Durada: 80'
12.00
Aprendemos en casa
Espai que ajuda a refrescar tot el que els nens aprenen a l'escola, per formar-se mentre s'està a casa.
Altres
Durada: 120'
14.00
Las recetas de Julie con Thierry Marx
La blanqueta de ternera
Julie dedica el programa a un dels plats preferits dels francesos: la blanqueta de vedella. A més, mostra diferents i sorprenents formes de cuinar la carn, com fer-la més tendra i, per als que tenen pressa, algun consell per preparar-la en poc temps.
Altres
Durada: 45'
14.45
Un país mágico
Castellón
La ciutat màgica d'avui és Castelló, on es descobreixen els secrets del castell que va donar origen a la Capital de la Plana i se sap perquè brolla sang d'algunes de les seves roques. A més, es coneix l'origen de la imatge que s'ha convertit en patrona de la ciutat i es visita un dels teatres amb millor acústica d'Espanya.
Altres
Durada: 65'
15.50
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 40'
16.30
Grandes documentales
Inclou Mi odisea griega: Epidauro/Moni/Spetses, Los reinos perdidos de Sudamérica: El reino del desierto i Destinos clásicos con Aled Jones: De Salzburgo a Passau: Aled recorre la captivadora ciutat de Salzburg, amb els seus grans palaus i el seu famós festival de música. Explora la vida del nen prodigi, Mozart, la música que va crear i el seu final prematur. Després navega de nou pel Danubi cap a la ciutat alemanya de Passau a través de la frontera amb Àustria.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Querida Posidonia
A manera d'epístola, el reportatge fa un repàs a les diferents amenaces que sofreix la posidònia oceànica, espècie marina i endèmica del Mediterrani les funcions ecològiques de la qual són tan fonamentals com la generació d'oxigen, la captura de CO?, o ser font de biodiversitat.
Altres
Durada: 30'
19.10
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Magret de pato
Julie Andrieu descobreix a l'espectador una regió que coneix bé: el sud-oest i les seves meravelles gastronòmiques, en particular l'art de cuinar Magret. Juntament amb els seus companys Thierry Marx i Raphaël Haumont, Julie explica tot el que sap sobre l'ànec gras i els seus saborosos Magrets.
Altres
Durada: 55'
20.05
Las delicias del Mediterráneo
Venecia
A Venècia es visiten jardins secrets i es degusta fetge de vedella a la veneciana i flors de carabassó farcides d'anxoves i mozzarella.
Documentals
Durada: 30'
20.35
Días de cine
Especial Ingmar Bergman. L'espai recupera aquesta setmana el programa dedicat al centenari del director suec Ingmar Bergman, emès l'any passat. A més, l'equip ha preparat una edició especial des dels seus confinaments particulars sobre estrenes online, pel·lícules pendents d'estrenar, sèries o els centenaris del crític i cineasta francès Éric Rohmer i l'actor japonès Toshiro Mifune. A més, el programa compta amb la col·laboració del director Juan Antonio Bayona, entre molts altres professionals del món del cinema. Tots ells expliquen la seva experiència des de l'aturada audiovisual, què estan fent per a seguir actius oferint continguts, i el que esperen després d'aquesta situació.
Altres
Durada: 45'
21.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
21.30
Sobresalientes
Fiestas II
Les festes populars d'Espanya formen part del patrimoni cultural immaterial del país. La seva riquesa simbòlica i cultural les han convertit en un gran reclam per al turisme internacional. Es parla de tot això amb la fotoperiodista especialitzada en festes, María Ángeles Sánchez.
Documentals
Durada: 30'
22.00
Historia de nuestro cine: La conquista de Albania
Luis de Beaumont, germà de Carles II de Navarra, torna a la seva terra després de les derrotes davant del rei de França. Però la seva ambició el porta a una nova aventura a l'altre extrem de la Mediterrània.
Pel·lícules
Durada: 120'
00.00
Historia de nuestro cine: La espada negra
Castella, 1468. Durant les disputes pel regnat, la infanta Isabel descobreix que el seu germà menor, l'Alfonso, ha estat enverinat. Llavors, Isabel afirma el seu dret al tron, que només podria aconseguir amb el suport de l'hereu de la corona d'Aragó, Fernando, si aquest accepta casar-se amb ella.
Pel·lícules
Durada: 90'
01.30
Las Noches del Monumental
Claudia Yepes/Andreas Prittwitz
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 65'
02.35
Harry Benson: Dispara primero
Una mostra de l'obra de l'escocès Harry Benson, un fotògraf extraordinari, que inicialment va aconseguir la fama al costat dels Beatles, en cobrir la seva primera gira pels Estats Units el 1964. Benson va capturar part de les imatges més increïbles i íntimes de la banda més popular de la història.
Documentals
Durada: 90'
04.05
Documenta2
Inclou Monumentos sagrados: Iglesias, la búsqueda de la luz: Després de segles de prohibició, el cristianisme es va trobar amb la necessitat de construir edificis adaptats per al seu culte. Des de Jerusalem fins el Mont Saint-Michel, des de Florència fins a Moscou, passant per Chartres, l'estil dels monuments s'ha anat renovant alhora que el cristianisme.
Documentals
Durada: 50'
04.55
Tierras extremas
California
Califòrnia és a l'oest del continent americà, a la vora de l'Oceà Pacífic. Víctima de sequeres i d'incendis sense precedents, és una de les zones sísmiques més inestables del món travessada per la famosa falla de San Andrés.
Documentals
Durada: 50'
05.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'