Programació La 2

Dilluns, 23 novembre de 2020
06.00
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel básico A2
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 25'
06.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.00
Página 2
Juan Jacinto Muñoz Rengel
Aquesta setmana Óscar López coneix Una historia de la mentira. En aquest assaig, Juan Jacinto Muñoz Rengel descobreix de manera divulgativa com la falsedat, l'engany i les mentides són inherents a l'ésser humà, com es trobaven ja en els nostres ancestres cavernarios i com campen en la pròpia naturalesa i al món que ens envolta. A més, seguint aquesta línia, l'espai compta amb el militar Pedro Baños, expert en contraintel·ligència, perquè expliqui el poder de les notícies falses, al costat dels historiadors i escriptors María Correas i Enda Kenneally. Més tard, s'aprofundeix en les distopies de Philip K. Dick amb Alejo Cuervo, fundador de l'editorial Gigamesh. Finalment, el programa s'endinsa en les novel·les d'espies de la mà d'Eduardo Juárez Valero i César Pérez Gellida.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Supervivencia extrema
La llamada de la selva
En la natura, els animals necessiten comunicar-se quan volen alguna cosa. Han desenvolupat complexos sistemes per relacionar-se entre si, ja sigui mitjançant sons, colors, expressió corporal o fins i tot l'olor.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
09.00
El escarabajo verde
Suelos con memoria
El programa emet un reportatge sobre la delicada situació dels sòls. La contaminació és una preocupació molt estesa en la societat. Cada any es llancen campanyes per a mantenir les mars i els oceans nets, i es publiquen centenars d'estudis sobre la qualitat de l'aire que es respira. No obstant això, hi ha una contaminació que continua oculta: la contaminació del sòl. L'equip es desplaça fins al municipi barceloní de Sant Adrià del Besòs, un clar exemple d'aquests pobles i ciutats amb una llarga tradició industrial que ara lluiten per reconvertir-se i adaptar-se als nous reptes mediambientals, però que encara conserven la petjada d'aquesta industrialització passada. L'espai parla amb veïns, activistes i institucions perquè expliquin com afronten un problema de difícil solució: descontaminar el que es va contaminar fa dècades. A més, també es mostra com es realitza un procés de descontaminació de sòls i aigües subterrànies, i es coneixen les tècniques més capdavanteres del mercat en matèria de sòls: les descontaminacions verdes.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
El programa d'avui ofereix l'Agenda Natural de novembre i els curtmetratges guanyadors del certamen Educlips. A més, s'entrevista el metge i periodista Nicolás Romero i Bàrbara Castillo, docent i Community manager d'Educlips, i dos dels alumnes guanyadors del concurs, Teresa Pancorbo i Manuel Antoraz.
Altres
Durada: 60'
10.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.05
Documenta2
Inclou Medicina silvestre. Superpoderes de los animales
Documentals
Durada: 55'
12.00
Metamorfosis-Adriano
Biografia actualitzada de l'emperador Adrià, que incorpora les últimes investigacions sobre la seva figura. El documental destaca l'obra política d'Adrià sense desprendre's de la seva peripècia personal al llarg dels seus més de 20 anys de regnat.
Documentals
Durada: 55'
12.55
Mañanas de cine: El sheriff de Dodge City
Després de matar un home en defensa pròpia, Bat Masterson fuig de la ciutat i s'estableix a Dodge City. Una nit, el seu germà mor en un tiroteig i ell és elegit nou xèrif de la ciutat.
Pel·lícules
Durada: 80'
14.15
Los camioneros
15 toneladas de madera y una mujer
El Paco i el seu company Lorenzo transporten fusta per a un camí de muntanya, quan els demana ajuda una dona que està a punt de parir. Decideixen ajudar-la, però el camió queda atrapat. El camioner baixa al poble a buscar el metge, mentre el seu company ajuda l'embarassada.
Sèries
Durada: 35'
14.50
Las recetas de Julie
La región de Camarga
La Julie es trasllada a la Camarga, un territori que sembla estar dominat pel regne animal. Toros, cavalls salvatges, flamencs, ocells migradors. A la Camarga, les tradicions culinàries estan ben desenvolupades.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Ciudades salvajes: Residentes i Territorio Grizzly
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou Los esqueletos del Mary Rose: nuevos hallazgos
Documentals
Durada: 50'
19.05
Las recetas de Julie
Con Nicolas Conraux
La Julie presenta un jove cuiner bretó que fa quatre anys va rebre la seva primera estrella Michelin, Nicolas Conraux. La seva cuina creativa i refinada està inspirada en productes locals de la terra o de la mar.
Altres
Durada: 50'
19.55
El cazador de cerebros
Adictos al riesgo
Evitar el perill és una conducta biològicament coherent. No obstant això, algunes persones s'exposen a situacions arriscades pel desig de sentir emocions fortes. Pere Estupinyà parla de l'anomenada conducta de risc i no es refereix solament als esports de risc, sinó a una infinitat de conductes arriscades presents en diferents aspectes de la vida: relacions de parella, inversions econòmiques, canvis radicals de vida, entre molts altres. L'espai explica com respon el cervell i el cos davant aquestes situacions de risc i per què uns s'exposen més que altres. Els experts expliquen que existeixen variacions genètiques, diferències fisiològiques determinades per l'edat, condicionants psicològics i fins i tot diferències anatòmiques que podrien explicar l'atracció pel risc que senten algunes persones.
Altres
Durada: 35'
20.30
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.45
Descubrir
Sri Lanka
Recorrent l'illa de Sri Lanka es descobreix un país molt jove, ple de colorit i llum brillant, en el qual es gaudeix d'espectaculars restes de civilitzacions antigues, idíl·lics temples, una meravellosa gastronomia, platges paradisíaques i, sobretot, gents amables i somrients.
Documentals
Durada: 25'
21.10
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Órbita Laika
La ciencia de tu casa
El programa ret homenatge a un petit i personal univers. Aquest lloc en què últimament es passa més temps de l'habitual: la llar. La ciència de la teva casa s'endinsa s'hi endinsa per a revelar els seus secrets. La natura demostra que les cases parlen dels seus habitants, de com són i de la seva evolució. La llar ajuda al desenvolupament de les persones, dona recer i protecció. Eduardo Sáenz de Cabezón i el seu equip estudien aquests petits detalls i revelen dades poc conegudes.
Altres
Durada: 60'
23.00
El misterio de los gigantes de la Edad de Hielo
A tot el món, moltes espècies de grans mamífers, com a mamuts, ossos de les cavernes i mandrosos gegants, es van extingir al final de l'última Edat de Gel.
Documentals
Durada: 50'
23.50
Documentos TV
Inclou Míster Retrete
Altres
Durada: 65'
00.55
Metrópolis
Sh'20 Paranoia Tv-1
Metròpolis dedica dos capítols a Steirischer Herbst, festival multidisciplinari que es caracteritza per un fort component presencial i que, enfront de la crisi sanitària global, va decidir reinventar-se com a empresa de comunicació.
Altres
Durada: 30'
01.25
Conciertos de Radio 3
Yawners. Melodies fresquíssimes i contundència guitarrera amb Yawners, projecte liderat per la guitarrista, cantant i compositora Elena Nieto. En el seu àlbum Just Calm Down treuen el cap al pop des de l'emo i el skatepunk dels 90.
Altres
Durada: 30'
01.55
Planeta azul
Nuestro planeta azul
L'escalfament de l'oceà té un efecte devastador per al planeta, així com els plàstics abocats en les mars i el soroll que l'ésser humà fa amb les seves embarcacions per la mar.
Documentals
Durada: 60'
02.55
Dentro de la fábrica
Bicicletas
El Gregg s'uneix a una línia de producció manual de la fàbrica més gran de bicicletes de Gran Bretanya per fer la seva pròpia. Paral·lelament, la Cherry rep consells de pedaleig de l'equip ciclista britànic. Finalment, la Ruth ensenya com eren les primeres bicicletes plegables.
Documentals
Durada: 60'
03.55
Las ciudades del mañana. El experimento asiático
Nuevos modelos de ciudad
Chong King, la nova megaciutat de la Xina del segle XXI, la metròpoli de més ràpid creixement del món amb una població de més de 30 milions d'habitants, ha expandit la seva urbanització com una ona. El seu objectiu és alliberar espai per a habitatges i controlar el trànsit.
Documentals
Durada: 25'
04.20
Grandes viajes ferroviarios continentales
De Batumi a Baku
Guiat pel seu Guia de Ferrocarrils Continentals de 1913, Michael Portillo recorre una de les rutes ferroviàries més impressionants del món, a través de l'antic imperi rus des de la Mar Negra fins a la Mar Càspia, abastant els actuals Geòrgia i Azerbaidjan.
Documentals
Durada: 60'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
S'ofereixen els reportatges Asia en el Botánico i Noticiero Cultural y Científico Iberoamericano.
Altres
Durada: 30'