Successos

Governació construirà una torre de telecomunicacions a Llimiana

ALT PIRINEU I ARAN

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques construirà, en el marc del pla Catalunya Connecta, una nova torre de telecomunicacions a Llimiana (Pallars Jussà) per solucionar les deficiències de cobertura de serveis de comunicacions electròniques detectades en aquest municipi. L'ajuntament de Llimiana cedirà una parcel·la de titularitat municipal per ubicar-hi la torre. Per la seva banda, el Departament de Governació finançarà la infraestructura, que consistirà en una torre de suport per a antenes, una caseta per a la ubicació d'equipaments i les instal·lacions necessàries per al funcionament de la torre.

La nova torre de Llimiana forma part del pla d'extensió dels serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, que garantirà que al 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants com a mínim tinguin cobertura de TDT, telefonia mòbil i Internet de banda ampla. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat que 'la construcció d'infraestructures com la de Llimiana és fonamental per desplegar els serveis de telecomunicacions i garantir la cohesió territorial o, el que és el mateix, que tots els ciutadans tinguin accés a aquests serveis visquin on visquin'.El pla Catalunya Connecta, impulsat pel Departament de Governació, té una dotació total superior als 110 milions d'euros i comportarà la realització de més de 2.000 actuacions a tot el territori nacional, com ara: estudis radioelèctrics, construcció i compartició d'infraestructures i instal·lació d'equips, a partir dels quals es realitzarà l'extensió dels serveis de comunicacions electròniques. En el seu marc d'actuació també es pretén donar respostes específiques a les diferents tipologies de dificultats orogràfiques i de transmissió de senyal radioelèctric del territori català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.