Opinió

Incivisme

A la junta de l’Associació de Veïns del Barri dels Escriptors de Salt ens sap molt greu haver de denunciar aquesta incívica actitud de la qual hem estat objecte. Ja fa dos anys que l’Associació va engegar una iniciativa cultural envers els veïns del barri i de rebot per a totes les persones siguin de Salt o no i que en volguessin fer ús. Aquesta iniciativa va ser la de posar unes casetes de llibres, en quatre punts diferents del nostre barri, per a fomentar la lectura mitjançant l’intercanvi de llibres vells. A les casetes hi diu “agafa un llibre i porta’n un altre”. Doncs bé, malgrat que en moltes ocasions ens han buidat del tot algunes casetes, malgrat que en una ens han fet foc a dins amb els llibres, malgrat que en una altra ens hi han arrencat la porta en més d’una ocasió, etc. Malgrat tot, nosaltres, des de l’Associació, seguim creient que hem de seguir amb aquesta iniciativa, ja que ens consta que hi ha gent que en fa ús i ho agraeix.

Ara bé, el que ens van fer fa pocs dies no té nom. Bé, sí que en té, i és de “gamberrada”. Ens vam trobar dues de les quatre casetes completament destruïdes, arrencades i pel terra. Des d’aquí volem denunciar aquest incivisme, aquestes ganes de fer malbé el que és d’ús públic. Només ho podem atribuir a gent culturalment molt pobra, gent a qui no li importa res del que fan algunes persones per al bé de la comunitat i que no té ni la més mínima decència de respectar una cosa que, si bé ells no en fan ús, sí que hi ha altres que en fan.

Volem dir a aquestes persones que s’han “divertit” destruint les casetes que nosaltres, l’Associació, les arreglarem i que continuarem posant-hi llibres i els diem que la propera vegada. en comptes de destruir-la, l’obrin i agafin un llibre per llegir-lo, potser ho trobaran més divertit i enriquidor que fer malbé el que és dels altres.

Salt (Gironès)Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.