La Borsa
Més valors
Economia

El sou dels immigrants és un 28,3% menor al que perceben els ciutadans de l’Estat

Un informe de la OIT revela que arreu, de mitjana la remuneració que cobren els immigrants és gairebé un 13% menor

La remuneració dels immigrants a l’Estat espanyol és un 28,3% menor que la que perceben els ciutadans de l’Estat, segons es recull en un estudi de l’Organització Internacional del Treball (OIT), que assenyala a més que de mitjana, el sou que cobren els immigrants arreu és gairebé un 13% menor que el que perceben els ciutadans dels països d’acollida.

En alguns països, aquesta diferència arriba al 42%. En concret, a Xipre, Itàlia i Àustria, la bretxa salarial per hora de treball és del 42, 30 i 25%, respectivament. A Finlàndia és de l’11%, inferior a la mitjana, i a la Unió Europea en el seu conjunt és de gairebé un 9%. La bretxa salarial dels immigrants ha augmentat en diversos països d’alts ingressos al llarg dels darrers cinc anys. A Itàlia, per exemple, la remuneració dels treballadors immigrants és un 30% menor que la que perceben els ciutadans del país, davant el 27% que es va registrar el 2015. A Portugal la diferència de remuneració és del 29%, davant el 25% registr el 2015, i a Irlanda del 21%, respecte del 19% del 2015. En el cas espanyol, la bretxa s’ha reduït lleugerament, ja que el 2015 era del 29,9%.

L’informe Bretxa salarial dels immigrants: examen de les diferències salarials entre els migrants i els ciutadans dels països d’acollida a més posa de manifest que els immigrants als estats d’alts ingressos són més susceptibles de tenir un treball precari, atès que el 27% tenen contractes temporals, i un 15% treball a temps parcial.

L’estudi també revela que els treballadors immigrants perceben un salari menor que el dels ciutadans dels països d’acollida que posseeixen una qualificació anàloga per a la mateixa categoria professional. Als EUA i Finalàndia, per exemple, tot i que la proporció de treballadors migrants amb estudis secundaris és del 78% i el 98%, respectivament, la proporció de treballadors migrants en ocupacions d’alta o mitjana qualificació és únicament del 35% i el 50%.

Les treballadores immigrants han d’afrontar una doble penalització salarial, i s’estima que la bretxa salarial per hora de treball entre els ciutadans masculins del país d’acollida i les dones immigrants als països d’alts ingressos és de gairebé del 21%. Aquest valor és superior a la bretxa de remuneració per motius de gènere (16%) que es produeix en aquests països.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Hoffman explica l’aposta pel MWC i Barcelona

Barcelona

L’oli d’oliva, amb segell d’autenticació

Barcelona

Tecnologia dirigida a l’empresa

Barcelona

Els àpats sorpresa arriben als restaurants i al domicili

Barcelona
SANTIAGO NIÑO BECERRA

Reflexions

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management

El coneixement és el millor pla de contingència

Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra. Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

La fàbrica d’Europa i la ‘next generation’

Emprenedora

L’assessorament financer en la recuperació postCovid

ECONOMISTA I DIRECTOR DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS

La universitat, clau en el sistema de recerca català

catedràtic emèrit de bioquímica i biologia molecular. universitat de barcelona