La Borsa
Més valors
Economia

La COVID-19 amplia la bretxa de gènere al mercat laboral

Un estudi del BBVA reflecteix com la taxa d’atur a causa de la crisi ha augmentat més entre les dones que entre els homes

El nombre de dones ocupades a l’Estat espanyol ha reculat una mica més que el dels homes entre l’octubre del 2019 i el juny del 2020, i a recuperació de l’ocupació durant el tercer trimestre de l’any ha estat lleugerament entre ells, tot ampliant-se així la diferència de gènere, segons conclou l’informe Diversitat de gènere i formació, de BBVA Research.

Com sostenen els redactors de l’estudi, la pandèmia de la COVID-19 està eixamplant la bretxa laboral de gènere, i al tercer trimestre, si entre els homes es registrava una taxa d’atur del 14,2%, entre les dones se situava en el 18,2%. Al final del primer trimestre de l’any, mentre entre els homes es registrava una taxa d’atur del 14%, entre les dones se situava en el 16,5%. Amb una pèrdua total d’ocupació del 18,5% en el segon trimestre de l’any, i del 5,7% durant el tercer, és clar que”la COVID-19 ha generat una davallada molt brusca del nombre d’ocupats durant el primer semestre del 2020, més forta en les dones que en els homes”, segons afirma Alfonso Arellano, autor de l’estudi. De fet, com hom remarca a l’estudi, s’ha seguit un patró semblant al de la crisi anterior, en què la recuperació d’ocupació que va seguir després de la crisi no va ser igual per sexes, am una taxa d’atur entre dones superior.

Una de les raons que exposa l’estudi per argumentar aquesta diferència és que la pandèmia ha afectat sobretot sectors com comerç, hostaleria, educació i serveis sanitaris i socials, en què es concentra més del 50% de l’ocupació de les dones.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Hoffman explica l’aposta pel MWC i Barcelona

Barcelona

L’oli d’oliva, amb segell d’autenticació

Barcelona

Tecnologia dirigida a l’empresa

Barcelona

Els àpats sorpresa arriben als restaurants i al domicili

Barcelona
SANTIAGO NIÑO BECERRA

Reflexions

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management

El coneixement és el millor pla de contingència

Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra. Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

La fàbrica d’Europa i la ‘next generation’

Emprenedora

L’assessorament financer en la recuperació postCovid

ECONOMISTA I DIRECTOR DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS

La universitat, clau en el sistema de recerca català

catedràtic emèrit de bioquímica i biologia molecular. universitat de barcelona