La Borsa
Més valors
Economia

Dues empreses creen el primer calvados català

Spirit&Plus i Mooma presenten un aiguardent de poma doblement envellit

Dues empreses gironines han creat el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit inspirat en el calvados. S’ha batejat amb el nom de Spirit de poma Mooma i es tracta d’un projecte de les empreses Mooma, de Fontanilles, especialitzada en pomes, i Spirit&Plus, de les Preses, dedicada a la producció artesanal de begudes espirituoses i destil·lats. El nou aiguardent, que és a punt de distribuir-se als restaurants i establiments, té un grau alcohòlic de 40% i s’elabora amb pomes cultivades a l’Empordà, sobretot de la varietat Granny Smith.

“És un producte singular, especial” va explicar ahir Llorenç Frigola, de Mooma, que va destacar l’aposta d’aquesta empresa per la innovació i l’economia col·laborativa, com ja ha demostrat amb altres productes que comercialitza i que l’ha fet, en aquest cas, buscar una empresa especialitzada en el món dels destil·lats com és Spirit&Plus. En aquest sentit, Agustí Gómez, va explicar com, juntament amb Juan Alberto Álvarez, un cubà que ha dirigit les principals destil·leries cubanes i que es va traslladar a la Garrotxa, van decidir crear fa quatre anys Spirit&Plus i com, a través d’un amic comú, van contactar amb Mooma. “És un producte nou que a Catalunya no es fa”, va dir Gómez ahir durant la presentació del calvados gironí. Mentre que Mooma hi porta les pomes, ells hi porten el saber fer.

Per elaborar l’aiguardent s’utilitzen pomes de tercera categoria, és a dir, aquelles que no es poden vendre perquè no són boniques a la vista i que són ideals per a aquest producte. “Donem una segona vida al producte”, va dir Frigola, que va explicar om les pomes s’envien a destil·lar per aconseguir l’alcohol de poma que, posteriorment, passa pel circuit de barriques on hi ha un envelliment a les instal·lacions de Spirits&Plus al Parc Natural de la Garrotxa, primer amb una barrica de roure blanc americà de 220 litres de rom durant sis mesos i després amb una de 500 litres de Sherry.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La despesa social és sostenible tal com ara l’entenem?

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management. Autor de ‘El Crash. Tercera Fase’. roca editorial

Perfil dels membres del consell d’administració

Degà de la UPF Barcelona School of Management, catedràtic de la UPF i membre de la junta del CEC i ACCID

Més esforç en transferència de tecnologia

Emprenedora

Perspectives frívoles i populistes per a la política

ECONOMISTA I DIRECTOR GENERAL DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS
DE MEMÒRIA

DE 14 A 33 (DEL 1972 AL 2019)

Professor de Política Econòmica de la UB

Desigualtats?

catedràtic d’economia de la UOC
MIREN ETXEZARRETA
ECONOMISTA JUBILADA VINCULADA A MOVIMENTS SOCIALS

“Per què el capital no cotitza gens ni mica en les pensions?”

Barcelona

Clíniques que claven les dents

barcelona

S’ha acabat demanar la clau del wifi

barcelona