La Borsa
Més valors
Economia

L’ERO de CaixaBank costarà 890 milions

Afectarà un total de 2.023 treballadors, segons va comunicar ahir el banc

L’expedient d’extinció de contractes de CaixaBank afectarà un total de 2.023 treballadors i tindrà un cost aproximat de 890 milions d’euros, segons va informar ahir la companyia, que va celebrar l’acord al qual va arribar amb tots els sindicats (UGT, SECB, SIB, FEC i CIC), llevat de CCOO. El banc va explicar que el pla d’extincions indemnitzades d’adhesió voluntària; és a dir, l’expedient de regulació d’ocupació per extinció (ERO), afectarà 2.023 empleats. El termini d’adhesió començarà a finals del mes de maig i s’acabarà a mitjan juny, i s’estima que un 60% de les persones que se sumin al programa sortiran de l’entitat en la segona meitat del 2019, mentre que la resta ho farà durant el segon semestre del 2020. El cost del programa, suposant que es facin totes les desvinculacions previstes, és d’aproximadament 890 milions d’euros, i permetrà a CaixaBank un estalvi anual aproximat de 190 milions d’euros, segons els càlculs de l’entitat.

El sindicat UGT va valorar de manera positiva l’acord assolit tenint en compte que “evita la sagnia inicial que la direcció de CaixaBank pretenia fer fent ús de la reforma laboral”. Per la seva banda, CCOO, que no el va ratificar i que té el 40,58% de la representació sindical, va explicar que no podia votar a favor d’un acord “en què la plantilla no guanya absolutament res i que implica una pèrdua de promoció amb l’eliminació de la figura de la sotsdirecció, la pèrdua d’expectatives, dificultats per mantenir l’horari general, el fet de quedar com a únic empleat en una oficina, un trasllat lluny de la teva família, etc.” Per CCOO, “no podem acceptar una mobilitat forçosa de 75 quilòmetres, ja que és donar carta blanca a una purga a CaixaBank. Cada extinció pot provocar una mobilitat (i altres d’indirectes) i estem parlant de 2.000 extincions”.

Altres punts que preveu el pla aprovat ahir són l’ampliació de l’horari d’atenció al públic a les oficines tradicionals fins a dos quarts de tres de la tarda i la consolidació d’oficines en xarxes rurals. Actualment, CaixaBank té una xarxa de més de 1.000 oficines rurals, cosa que li permet ser present en totes les poblacions de més de 10.000 habitants i en un 94% de les de més de 5.000 habitants. El pla estratègic 2019-2021 de l’entitat aposta per mantenir aquesta xarxa per afavorir la proximitat al client de tota la població, independentment del seu lloc de residència.

També es vol ampliar la xarxa d’oficines Store i Business Bank (oficines urbanes amb atenció de gestors experts i atenció ininterrompuda en horari de matí i tarda de dilluns a dijous, a més del matí de divendres). L’acord laboral estableix la nova quota d’oficines Store i Business Bank en 700, ampliables a 750, que s’obriran progressivament fins al 2021 a tot l’Estat.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La despesa social és sostenible tal com ara l’entenem?

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management. Autor de ‘El Crash. Tercera Fase’. roca editorial

Perfil dels membres del consell d’administració

Degà de la UPF Barcelona School of Management, catedràtic de la UPF i membre de la junta del CEC i ACCID

Més esforç en transferència de tecnologia

Emprenedora

Perspectives frívoles i populistes per a la política

ECONOMISTA I DIRECTOR GENERAL DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS
DE MEMÒRIA

DE 14 A 33 (DEL 1972 AL 2019)

Professor de Política Econòmica de la UB

Desigualtats?

catedràtic d’economia de la UOC
MIREN ETXEZARRETA
ECONOMISTA JUBILADA VINCULADA A MOVIMENTS SOCIALS

“Per què el capital no cotitza gens ni mica en les pensions?”

Barcelona

Clíniques que claven les dents

barcelona

S’ha acabat demanar la clau del wifi

barcelona