La Borsa
Més valors
Economia

Gelats del Territori inclou productes gironins

Són gelats artesans amb productes com ara els jaumets de Sant Hilari, la mel de Tossa i les prunes de l ’Alt Empordà

Mel de Tossa de Mar, jaumets i ratafia de Sant Hilari i prunes de Sant Joan de l’Alt Empordà són alguns dels productes que formen part dels gelats elaborats pel mediàtic cuiner Marc Ribas. Aquesta nova línia de gelats, que porta el nom de Gelats del Territori, està començant a arribar a la gran distribució.

Inicialment, es van fer 1.500 unitats de les sis varietats de gelats que s’han elaborat fins ara i que ja es feien pràcticament sota demanda. Però ara, per la gran sol·licitud que hi ha hagut, la producció ha crescut fins a les 8.000 unitats.

Gelats del Territori es fan a partir de productes locals i de quilòmetre zero de “cinc territoris catalans”. A més dels productes gironins, també hi ha poma de muntanya i gingebre del Solsonès, maduixes i escumós del Maresme i sorbet de taronja amb xocolata de les Terres de l’Ebre.

Ribas assegura que la idea de fer els gelats va sortir a partir d’una visita que va fer al Museu de la Cuina de la Costa Catalana, a Tossa, que està gestionat per l’historiador de la gastronomia Jordi Tresserres. Es va posar en contacte amb Tresseres i Maria Àngels Pujals, regidora de Tossa, i junts van parlar de fer un producte gastronòmic de Tossa.

Però treballar per fer només un gelats era complicat, segons diu Ribas, i va decidir ampliar el catàleg. “Aquest és un projecte que neix per arrelar-se al territori. Volem conèixer la història del territori que compartim, les persones que treballen i cuiden la terra i els projectes que s’hi desenvolupen. Pretenem posar en un pot de vidre una mica de cadascun d’aquests ingredients”, diu. “Sempre mantindrem una proposta de sis gelats que s’aniran movent pel territori i canviant amb l’estacionalitat dels ingredients”, hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Administrador de finques avui, supervisor digital demà

Barcelona

S’acosta una crisi?

Catedràtic d’estructura econòmica. IQS School of Management. Autor de ‘El Crash. Tercera Fase’. Roca Editorial

Kit de supervivència per si l’economia es deteriora

Degà de la UPF Barcelona School of Management, catedràtic de la UPF, membre de la Junta del CEC i ACCID

Solucions de transport per a tothom

Emprenedora

Lucas Fox estudia una expansió internacional pel Mediterrani

Barcelona

Incerta gravetat de la reculada econòmica

ECONOMISTA I DIRECTOR GENERAL DE L’INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS
Economia

El regnat s’eixampla al [email protected]

Barcelona
DE MEMÒRIA

Les 8 hores es converteixen en 24

Professor de Política Econòmica de la UB
ELENA MASSOT
PRESIDENTA DE FEMCAT I CONSELLERA DELEGADA DE LA PROMOTORA IMMOBILIÀRIA VÈRTIX

“És trist que cada quatre anys es canviïn les normes per fer habitatge”

Barcelona