Llibres

Superar la Covid

L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, que acaba de fer 22 anys, afronta el repte d’una nova temporada amb la pandèmia

Un tast de....
‘La dama de l’orgue’, d'Albert Torrens

D’alumna a professora

L’activitat pedagògica de Montserrat Torrent pel que fa a l’orgue va començar l’octubre de 1957, tot just acabada la formació reglada, en qualitat de professora del Conservatori Superior Municipal...

Eusebi Ayensa presenta un ‘nou’ llibre de Kavafis

Hi ha grans autors i K. P. Kavafis (1863-1933) és un dels grans entre els grans que no deixen mai de sorprendre. Quan sembla que se’ls coneix tots els seus caires i replecs, apareix en el seu arxiu...

El dia del llibre del 23 de juliol perd actius

Els rebrots del coronavirus provoquen les primeres baixes

ANNA BALLBONA
ESCRIPTORA i PERIODISTA

“Tot record té alguna cosa d’invenció”

Un pare que parla poc i renega molt, una mare que prefereix passar avall, un germà que sí que té fotos de quan era petit, una àvia a la qual de tant en tant se li fa fosc...aquest és el teixit familiar...

L’enigma de la creació

Michel Bernard presenta ‘Els dos remordiments de Claude Monet’, en què mostra la vida apassionada i entusiasta del pintor impressionista

Revolta contra l’explotació

‘Els teixidors’, del premi Nobel Gerhart Hauptmann, torna en català amb la traducció de Feliu Formosa

Un tast de...
‘Like. Blau’, de Gemma Pasqual

La urbanització

El tren bala va conduir a tota velocitat Kas fins a la Urbanització, o el PECOR, Prototip Experimental de la Comunitat de Reconstrucció, on hi havia el Centre d’Estudi, una ciutat del demà avui, com...

Entre els insectes i la ficció

Julià Guillamon presenta ‘Les cuques’ i ‘Vi i benzina’, volums de relats on barreja els seus temes favorits, com la natura i l’autobiografia

Tan dur com bonic

Jordi Panyella publica ‘Barcelona 2020’, en què narra amb fotografies el confinament des dels carrers buits

Un tast de...
‘El teu gust’, Isabel-Clara Simó

Obra pòstuma de Simó

Li vaig dir que em feia mal el dit. Tinc psoriasi a les mans, i de vegades tinc alguna plaga. I li vaig dir cura’m. Ell em va agafar la mà i em va fer un petó al lloc adolorit.A la nit li vaig enviar...

Lluís Molinas fa un repàs a la seva vida a ‘Tot recordant’

Edicions de la Revista del Baix Empordà ha publicat Tot recordant, el nou llibre de vivències de Lluís Molinas i Falgueras. Amb 85 anys acabats de fer l’activista cultural, escriptor i periodista...

Un tast de...
‘Escalada a l’Everest’, de George Mallory

Una llarga història

El reconeixement de l’Everest és una llarga història que no em proposo d’explicar-vos ara. Per al nostre propòsit era necessari, en primer lloc, buscar les vies més convenients a diferents parts...

JORDI CERVERA
ESCRIPTOR

“La cuina demana molt temps, molta reflexió i una gran experiència”

El poeta i prosista de Reus Jordi Cervera publica ‘Aigua de mar’ (Cossetània), un recull de narracions que va guanyar el novè premi de narrativa marítima de Cambrils J.L. Savall

Un tast de...
‘Família’, Natalia Ginzburg

Ginzburg i la família

Un home i una dona van anar, una tarda, a veure una pel·lícula. Era diumenge i era estiu. Amb ells hi havia una noia de catorze anys i dos nens al voltant dels set. L’home era alt, bell, amb els cabells...

La nova Associació Balada del Sabater d’Ordis es presenta avui a Castelló

L’entitat, que vol promoure aquesta obra de Fages de Climent i el conjunt del seu llegat, inicia l’activitat amb un recital de Carles Coll i Maria Rosa Oliveras

L’olotina Rosa Torrent presenta ‘Penjats d’un film’

Aprofundeix en aquesta novel·la de relacions en els límits de la realitat i la ficció

Cues limitades per Sant Jordi

No podran superar les 30 persones, segons el pla aprovat pel Procicat

Neix el Premi d’Assaig Ricard Torrents dotat amb 5.000 euros impulsat per la UVic-UCC i Eumo Editorial

Podran optar al guardó obres inèdites en català sobre les humanitats, les ciències, l’educació i la universitat

Reflexions en positiu

Francesc Miralles publica ‘Tot anirà bé’, una visió optimista de com afrontar la pandèmia a través de l’opinió de vint especialistes