Cultura

Un salt de qualitat en el ballet

L’escola de dansa Cont-Class és el primer centre annex gironí de l’Institut Universitari de la Dansa Alicia Alonso

L’ Escola de dansa Cont-Class de Girona, amb més de quinze anys de trajectòria en la formació de ballarins i ballarines en dansa clàssica i contemporània, s’estrena aquest curs com a centre annex de l’ Institut Universitari de la Dansa Alicia Alonso, integrat en el programa de formació professional en dansa clàssica de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid. Cont-Class es converteix així en el primer centre de les comarques gironines que oferirà titulacions i certificats compulsats per professorat d’aquest prestigiós institut universitari, ja que un tribunal vindrà de Madrid quan acabi el curs a examinar els ballarins que es presentin a les proves.

Arran d’un conveni signat, l’escola gironina formarà els alumnes per a les proves a partir d’un mètode estructurat en deu cursos, repartits en tres nivells: elemental, mitjà i avançat. L’acreditació de l’últim nivell es correspondrà amb la superació de la prova d’accés al grau superior de dansa (estudis equivalents a tots els efectes a llicenciatura universitària). La superació de la resta dels cursos dependrà de la qualificació del tribunal de l’institut a través de les dues convocatòries per curs, al juny i al setembre. En acabar cada curs, els estudiants que hagin aprovat els exàmens rebran un certificat acreditatiu i en acabar cadascun dels nivells, obtindran el diploma corresponent al nivell superat (elemental, mitjà o avançat).

Com explica Dinora Valdivia, codirectora de Cont-Class, l’escola continuarà oferint diferents nivells i estils de dansa, des dels 4 anys fins a adults en dansa clàssica, contemporània, creativa, modern jazz i urbana, però pel que fa als qui vulguin cursar aquesta formació en particular se seguirà la metodologia de la l’escola de dansa-ballet cubana, un estil propi que es distingeix d’altres estils d’escoles clàssiques com l’anglesa, la francesa, la russa o la danesa. “Sigui per la constitució física o per la personalitat dels cubans, requereix més preparació física i una tècnica més expressiva per potenciar més girs i salts. Els cubans –està en el seu caràcter– no es conformen amb el que tenen i, seguint una sana competència amb si mateixos, s’autoexigeixen més per oferir allò que sembla més enllà de les seves possibilitats. D’aquí el seu èxit arreu del món de la dansa”, comenta.

Dues professores impartiran aquests cursos: Liana Condis, llicenciada en arts dansaires per l’Institut Superior de Cuba en l’especialitat de ballet i professora de dansa clàssica a la Companyia del Ballet Espanyol de Cuba al Gran Teatre de l’Havana, i Ana Dávila, codirectora i professora de dansa clàssica de Cont-class des del 2003, titulada en dansa clàssica pel Conservatori de Madrid i que disposa d’una llarga experiència treballant amb professorat cubà.

Beques per a ballarins

En vista de la dificultat que sorgeixin ballarins nois, l’escola oferirà beques a aquells que demostrin “aptituds i implicació” per tal de fomentar l’impuls de més ballarins en la dansa clàssica. Així mateix, la direcció no descarta oferir alguna beca a qualsevol alumne amb potencial que no tingui prou recursos. Les proves de selecció i nivell són aquest mes.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Què feia abans Corto?

Barcelona

Impacte fotogràfic

rubí
Ferran Palau
MÚSIC

“Volia fer un disc que sonés ‘mainstream’ total”

BARCELONA

Per Fires, la Girona de Fargnoli

Girona

Gaudí de disseny

barcelona
ÀLEX NOGUÉ
ARTISTA

“Cap esforç dels que he fet en la meva vida artística ha estat inútil”

barcelona
FIRES DE SANT NARCÍS
Pel·lícules. ‘Amor adolescente’. Pel·lícules. ‘Amor adolescente’

‘Amor adolescente’

FIRES DE SANT NARCÍS
Pel·lícules. ‘Los culpables’

‘Los culpables’

FIRES DE SANT NARCÍS
Pel·lícules. Soldados de Salamina

‘Soldados de Salamina’