Tota l'agenda

Santoral

Diumenge 31 maig

Pasqua de Pentecosta. Visitació de la Mare de Déu

Mare de Déu de la Bella AmorPeronella, verge.

Refrany

Tants caps, tants barrets.

Cita del dia

Desgraciat el poble que té necessitat d'herois . (Bertold Brecht)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

No hi ha resultats a la zona de Pontons

Efemèrides

1975.

Comença a funcionar de facto l’Agència Espacial Europea (ESA), organització intergovernamental dedicada a l’exploració espacial. Està formada per divuit estats membres: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Estat espanyol, Finlàndia, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Noruega, Països Baixos, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Suècia i Suïssa. La seu principal de l’ESA és a París (França), encara que les seves estructures estan molt descentralitzades. El dia 1 de gener del 1979 el Canadà va entrar a formar-ne part com a estat associat.

1410.

Mor, sense deixar cap hereu al tron, el rei Martí l’Humà de Catalunya-Aragó, l’últim monarca de la nissaga catalana.

1891.

Comença la construcció del ferrocarril transsiberià.

1916.

A la mar del Nord, davant les costes de Dinamarca, comença la batalla naval de Jutlàndia, en el context de la Primera Guerra Mundial, amb resultats incerts. S’enfronten la Flota d’Alta Mar de la Marina del Kàiser, dirigida pel vicealmirall Reinhard Scheer, i la Gran Flota de l’Armada Reial Britànica, comandada per l’almirall Sir John Jellicoe.

1935.

A la ciutat de Hollywood es fusionen les empreses cinematogràfiques Twentieth Century Pictures i Fox Film Corporation, que formaran la famosa 20th Century Fox.

1966.

Diversos monjos budistes es cremen vius a la ciutat de Saigon com a protesta contra el règim militar del Vietnam del Sud.

1980.

Es funda a Atlanta la cadena de televisió nord-americana CNN.