Conferències

Cerca

Del
al

Girona

Dimarts, 28 maig 2019

17.30. Aula A de la Casa de Cultura. Conferència Cleòpatra VII, darrer faraó d'Egipte, a càrrec d'Irene Cordón Solà-Sagalès, doctora en Història Antiga.

18.00. Escola Montjuïc. Acte final de curs del MRP de Girona. Pedagogia Freinet, ahir i avui. En homenatge als mestres de la República 1939-2019 Ahir: Presentació del llibre Els vaig prometre el mar. Història del mestre freinetià Antoni Benaiges, a càrrec dels autors, Sebastián Gertrúdix, mestre i membre de Moviments de Renovació Pedagògica, i Sergi Bernal, geògraf i documentalista; i Avui: Escoles que treballen des de la metodologia Freinet, a càrrec Núria Puig, directora de l'escola Nabí; Xavier Alsina, director escola 9d4t. Conducció i presentació a càrrec de Salomó Marquès, professor emèrit de Pedagogia de la UdG.

18.30. Biblioteca Carles Rahola. Conferència La pedra de Girona a la Mediterrània, a càrrec de Joan Domenge. Dins el cicle La pedra de Girona.

18.30. Sala d'actes de l'Hotel d'Entitats. Conferència M'hi veig amb cor, més d'una dècada rehabilitant el cor gironí, a càrrec d'Eloi Arias, Cap Unitat Rehabilitació Cardíaca de l'Hospital Santa Caterina. Dins la XXIII Setmana del Cor.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Ayahuasca entre dos mons, a càrrec de Joana Higuita, politòloga, i Enric Cassú, filòsof i antropòleg. Dins el cicle Mirades amazòniques del segle XXI.

Dimecres, 29 maig 2019

11.30. CaixaForum. Xerrada sobre Banyoles i Santa Maria de Porqueres. Dins el cicle Coneguem el nostre patrimoni cultural.

18.00. Auditori Viader. Conferència Introducció a la lletra hebrea, a càrrec de la Dra. Meritxell Blasco, professora del Departament d'Estudis Hebreus i Arameus de la UB. Tot seguit, recital a càrrec de Michelle Francis Cook, soprano spinto i Maria-Neus Devesa, piano. Dins el cicle Diàlegs amb la lletra Ç.

18.30. Sala d'actes de l'Hotel d'Entitats. Conferència Present i futur de la cirurgia cardíaca a Girona, a càrrec del Dr. Daniel Padrol, responsable del Servei de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Josep Trueta, i Dr. Bernat Romero, cirurgià adjunt. Dins la XXIII Setmana del Cor.

Dijous, 30 maig 2019

18.30. Museu d'Història dels Jueus. Conferència Què ens diuen les pedres dels fossars jueus. Raons d'una vocació, a càrrec de Jordi Casanovas, doctor en Filologia Semítica per la UB.

19.00. Espai d'Art Unaúnica. Conferència La tristesa. Els contes com a mètode per reconèixer la tristesa, a càrrec de Cristina Simon i Mencion, autora del llibre La bossa dels cors.

19.00. Arxiu Municipal de Girona. Conferència Els industrials i els comerciants, a càrrec de Joaquim Nadal, de la UdG.

19.30. Centre cívic Barri Vell - Mercadal. Conferència Maçoneria i tradició en femení: el per què i la nostra raó d'ésser.

20.00. Auditori de La Mercè. Conferència Lluitar contra el càncer de mama és cosa de tots. T'hi apuntes?, a càrrec de Pep Marí, psicòleg de formació, educador. Dins el cicle de xerrades Vedruna Girona 4+1 xerrades per omplir l'ànima.

20.15. Biblioteca Antònia Adroher. Xerrada Àfrica, el repte d'explicar un continent indestructible, a càrrec de Xavier Aldekoa.

Divendres, 31 maig 2019

17.00. Llibreria Ulyssus. Xerrada sobre Noruega, conduïda per Quim Iglésies. Dins el cicle Trobades de viatgers.

Prop de Girona

Dissabte, 25 maig 2019

Salt

12.00. Mercat. Xerrada Les herbes remeieres del nostre entorn, a càrrec de Fina Caparrós i Joan Puig.

Porqueres

10.00. Biblioteca Carles Fontserè. Xerrada taller El joc en l'educació infantil, a càrrec de Marta Grauges, mestra i psicomotrista. Dins el cicle A Porqueres, creixem plegats.

Santa Cristina d'Aro

20.00. Sala d'exposicions de la Caixa. Xerrada-col·loqui La màgia dels objectes geomètrics, a càrrec de Josep Rey, membre del Museu de la Matemàtica de Catalunya, i Josep Tarrés, enginyer industrial.

Dilluns, 27 maig 2019

Banyoles

19.30. Museu Darder. Xerrada L'art pictòric al voltant de l'Estany, a càrrec d'Anna Bahí.

Vidreres

11.00. Escola Salvador Espriu. Xerrada El tabac i la infància, a càrrec de Montserrat Vidal. Dins la Setmana sense Fum.